Pieci olimpiskie čempioni bobslejā vēršas pie Valsts prezidenta un premjera: Šādā situācijā esam nonākuši pretēji savai gribai (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Jāņa Ķipura portrets.
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Jāņa Ķipura portrets. Foto: bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) ceturtdien nosūtīja piecu olimpisko čempionu parakstītu vēstuli Valsts prezidentam Egilam Levitam, premjeram Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") un izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai ("Jaunā konservatīvā partija"), lūdzot saglabāt bobslejam vitāli nepieciešamo starta estakādi Daugavas stadionā.

Daugavas stadionā esošo "sauso" starta estakādi bobslejisti izmantoja līdz 2017.gadam, bet pēc Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm to paredzēts nojaukt. Bobslejisti valsts amatpersonām adresētajā vēstulē atkārtoti uzsver jau iepriekš medijos izskanējušo, ka Siguldā esošā ledus starta estakāde viņiem nav piemērota, tāpēc nav iespējams pilnvērtīgi trenēt starta ieskrējienu.

"Šādā situācijā esam nonākuši pretēji savām vēlmēm, gribai un valsts dotajiem solījumiem. Daugavas stadiona rekonstrukcijas projekta otrajā kārtā, kura jāpabeidz šogad, bija paredzēta jauna, slēgta mākslīgā ledus starta estakāde bobslejistu, skeletonistu un kamaniņbraucēju vasaras treniņiem. Bet 2018.gada beigās bez diskusijas ar LBSF, pretēji iepriekš saskaņotai koncepcijai, šī būve no projekta tika svītrota," vēstulē pauž bobsleja pārstāvji.

"Esam pārliecināti, ka, taupīgi īstenojot vairāk nekā 50 miljonus dārgo Daugavas stadiona rekonstrukcijas projektu, iespējams atrast mūsu vajadzībām pieticīgo summu, lai šeit vasarās ar savu starta estakādi paliktu arī bobslejs."

Vēstuli rotā LBSF logo, bet to parakstījuši pieci olimpiskie čempioni bobslejā - Jānis Ķipurs, Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga.

"Mēs neprasām ķirsi uz tortes, tikai rupjmaizes garoziņu, bez kuras nav iespējams latvieša spēks un ātrums. Mēs gribam tikai atpakaļ to, kas mums tika atņemts. Mēs negribam, ka par Daugavas stadiona estakādi un bobsleju teiktu - "reiz bija". Tad tas būs jāsaka arī par visiem mūsu panākumiem."

Ar vēstules saturu pilnībā iespējams iepazīties tīmekļa vietnē bobslejs.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu