Ostapenko pirms izlases mačiem problēmas sagādā muguras sāpes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu tenisa izlase.
Latvijas sieviešu tenisa izlase. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Tenisiste Anastasija Sevastova pirms Latvijas - Indijas dueļa Billijas Džīnas Kingas kausā uzsvēra mājas sienu priekšrocību, bet Aļona Ostapenko bažījās par muguras sāpēm.

Piektdien un sestdien tenisa centrā "Lielupe" norisināsies Kingas kausa duelis starp Latvijas un Indijas sieviešu tenisa izlasēm.

"Bez skatītājiem noteikti, ka būs grūtāk. Esam pieradušas pie laukuma, bet domāju, ka arī Indijas izlasei šis cietais segums ir gana parocīgs. Tomēr uzskatu, ka mums ir neliela mājas sienu priekšrocība," ceturtdien notikušajā preses konferencē stāstīja Sevastova.

Liepājniece pirmajā mačā tiksies ar Karmana Kaura Tandi, bet sestdien mēros spēkus ar Indijas pirmo raketi Ankitu Rainu, kuru 2015.gadā uzvarēja Ahmedabadas ITF 25 000 finālā.

"Atceros diezgan daudz no tās spēles. Man bija biļete uz lidmašīnu pulksten desmitos vakarā, bija lietus un vējš. Cerēju, ka uzvarēšu divos setos, taču otrajā setā aizspēlējāmies līdz taibreikam. Viņa ļoti labi spēlē uz cietā seguma, tas nav nekāds noslēpums. Tomēr toreiz Indijā spēlējām ārā, kur bija pavisam citādāki laikapstākļi, nekā šeit," skaidroja Sevastova.

Latvijas tenisiste nesen Maiami "WTA 1000" turnīrā uz cietā seguma sasniedza ceturtdaļfinālu, bet pēc tam Čārlstounā "WTA 500" sacensībās uz māla apstājās otrajā kārtā.

"Maiami bija dažas problēmas ar kāju, taču spēju uzvarēt pirmo spēli. Bija ļoti liela tulzna. Taču veiksme man uzsmaidīja un turpinājumā spēlēju arvien labāk. Pēc tam bija turnīrs uz māla un tagad atkal būs jāspēlē uz cietā seguma, taču man tas nav problemātiski. Man šķiet, no cietā seguma uz mālu pāriet ir grūtāk, nekā no māla uz cieto segumu," secināja Sevastova.

Arī Ostapenko WTA sacensībās ASV saskārusies ar veselības problēmām.

"Pēc turnīra Maiami man bija problēmas ar muguru, kas liedza trenēties aptuveni vienu nedēļu. Centos izārstēt muguru. Vēl jūtu sāpes, taču ceru, ka līdz pirmajai spēlei tās pazudīs," uzsvēra Ostapenko.

Abas tenisistes arī bija vienisprātis, ka vēl nav pieradušas pie turnīra jaunā nosaukuma, taču tajā pat laikā novērtēja Kingas ieguldījumu sieviešu sportā.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.), Aļona Ostapenko (WTA 52.), Diāna Marcinkēviča (WTA 275.), Daniela Vismane (490.) un Patrīcija Špaka, kura neatrodas WTA rangā.

Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad izlase pulcējās kopā, jaunpienācēja ir Špaka.

Astoņu dueļu uzvarētājām 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētājas atkāpsies uz sava reģiona pirmo grupu.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā Evretā ar 2-3 piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu