Laksa Spānijas līgā atgriežas ar precīzu trejaci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Laksa
Mārtiņš Laksa Foto: Start Lublin

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa ceturtdien guva trīs punktus savā atgriešanās spēlē Spānijas augstākajā līgā (ACB), viņa pārstāvētajai Madrides "Movistar Estudiantes" piedzīvojot zaudējumu.

"Estudiantes" viesos ar rezultātu 92:96 (24:23, 20:32, 25:17, 23:24) piekāpās Artūra Kuruca pārstāvētajai Vitorijas "TD Systems Baskonia" vienībai.

Laksa iepriekšējās divas sezonas pavadīja Polijas komandā Ļubļinas "Start", bet 2020./2021.gadu viņš noslēgs Spānijā, pārstāvot "Estudiantes" klubu. Iepriekš karjerā viņš pārstāvēja citu ACB komandu Kompostelas "Obradoiro".

Ceturtdien atgriešanās spēlē latvietis laukumā pavadīja astoņas minūtes un 53 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Kurucs spēlēja divas minūtes un 44 sekundes, izpildot pa vienam neprecīzam metienam divu un trīs punktu vērtībā, kā arī iekrājot vienu piezīmi.

Uzvarētājiem ar 34 punktiem izcēlās lietuvietis Roks Giedraitis, bet 15 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Pjerrijam Henrijam. Viesiem 17 punkti bija Edgara Visedo kontā.

Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM izbraukumā ar rezultātu 84:55 (19:17, 24:11, 22:16, 19:11) guva virsroku pār Seviljas "Coosur Real Betis" vienību.

Mālmanis spēlēja trīs minūtes, izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus.

UCAM vienībā 21 punktu guva Aizija Teilors, kuram ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām piebalsoja Džeimss Vebs.

Ceturtdien savu debiju profesionālajā basketbolā piedzīvoja 19 gadus vecais UCAM komandas vieglais uzbrucējs Alekss Adetokunbo. Trīs no četriem viņa vecākajiem brāļiem -  Jannis, Tanasis un Kosts - spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). 

Mārcis Šteinbergs trešdien ACB debitēja ar diviem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" mājās ar 74:92 piekāpās "Barcelona", kurai 11 punktus guva Rolands Šmits.

"Barcelona" ar 26 uzvarām 30 spēlēs ieņem otro vietu un jau ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs, "Baskonia" ar 22 uzvarām 30 mačos ir ceturtā, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar 16 panākumiem 28 mačos ir septītā. "Herbalife" ar 13 panākumiem 29 cīņās noslēdz pirmo astoņnieku, UCAM ar 12 uzvarām 29 dueļos ir 12.pozīcijā, bet "Estudiantes" ar deviņiem panākumiem 30 mačos ir 16.vietā.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu