Kuras ir galvenās favorītes cīņā par Stenlija kausu? (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņu darījumu termiņš ir noslēdzies un komandas ar saviem sastāviem ir gatavas doties cīņā par prestižo hokeja trofeju - Stenlija kausu. Piedāvājam ieskatīties "The Athletic" viedoklī, kuras komandas ir galvenās favorītes...

5. Karolīnas "Hurricanes"

"Hurricans" šajā sarakstā var uzskatīt par "tumšo zirdziņu". Šai vienībai piemīt sīkstums. Visas pozīcijas ir stabilas, nav īsta vājā punkta - dziļš soliņš un zvaigznes, bet ir jautājums, vai komandai nepietrūkst superzvaigzne? Soms Sebastins Aho ir komandas lielākā zvaigzne, un daudzi apskatnieki uzskata, ka viņš īsti nav vienības pirmā opcija. Lai iegūtu Stenlija kausu, nepieciešams vēl talantīgākas spēlētājs. Arī citi komandas hokejisti ir augstas raudzes, bet tikai labi spēlētāji, nevis elites līmeņa, un tas ir galvenais iemesls, kāpēc kādreizējā Latvijas hokeja leģendas Artūra Irbes pārstāvētā komanda netiek ierindota augstāk.

4. Bostonas "Bruins"

Pēdējos gados "Bruins" komanda bijusi viena no galvenajām pretendentēm cīņā par Stenlija kausu, bet šīs cerības nav izdevies piepildīt. Lielākais trūkums - daudz vārti tiek zaudēti vienādos sastāvos jeb spēlējot pieci pret pieci. Klubs šo robu centies aizlāpīt Teilora Hola personā. Iespējams, ka šis hokejists arī demonstrēs labāku sniegumu nekā Bufalo "Sabres" rindās. Galvenais, lai Bostonai pienesumu dod ne tikai pirmā maiņa, bet arī pārējie virknējumi, jo visām izslēgšanas spēlēm tik cauri tikai ar vienu virknējumu būs grūti. 

3. Toronto "Maple Leafs" 

Viens no iemesliem, kāpēc "Maple Leafs" šajā sarakstā atrodas tik augstu, ir vārtsarga Džeka Kembela stabilā spēle. No pirmā vārtsarga pozīcijas viņš "izkodis" dāni Frederiku Andersenu. Lai arī amerikānis aizvadījis mazāk spēļu tieši pēdējā laikā, viņš demonstrējis ļoti labu sniegumu. Var teikt, ka vārtsargu līnija bija viens no Toronto galvenajiem klupšanas akmeņiem.

Vēl viens vērtīgs papildinājums ir bijušais Kolumbusas "Blue Jackets" kapteinis Niks Foliņo, kuru savā ziņā var uzskatīt par talantīgu melnā darba darītāju. Jāuzslavē arī Toronto ģenerālmenedžeris, kas paveicis labu darbu, lai veiksmīgi papildinātu vienības sastāvu.

2. Tampabejas "Lightning"

Izskatās, ka pagājušā gada Stenlija kausa ieguvēja "Lightning" ir gatava atkārtot savu panākumu. Ņikita Kučerovs turpina demonstrēt augstākā līmeņa sniegumu. Tiesa, pašlaik viņš ir savainoto spēlētāju sarakstā. Vienība veiksmīgi pastiprinājusi aizsardzības līniju, iegūstot Deividu Savārdu no Elvja Merzļikina pārstāvētās "Blue Jackets". Kopā ar Viktoru Hedmanu šis varētu būt ļoti labs aizsardzības duets. Protams, jāizceļ vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš ir stabila kluba panākumu pamatvērtība. Daudzi uzskata, ka "Lightning" pat ir labāki nekā iepriekšējā sezonā.

1. Kolorādo "Avalanche"

Ikviens, kurš pēdējo mēnešu laikā redzējis Kolorādo spēli, nebūs pārsteigts, ka komanda atrodas šī saraksta pašā augšgalā. "Avalanche" teicami kontrolē ripu, kas ļāvis dominēt pār saviem pretiniekiem. Kolorādo sastāvam pievienojās Karls Soderbergs, kas sola pastiprināt "Avalanche" centra pozīciju. Nevienai vienībai NHL nav tik spēcīga centra pozīcija kā "lavīnām". Komandai ir dziļš sastāvs un pāris superzvaigznes. "Avalanche" bruņās pašlaik nav iespējams atrast vāju punktu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu