Ostapenko pieļauj, ka nākamajā mačā, visticamāk, nepiedalīsies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šaubās, vai sestdien piedalīsies Billijas Džīnas Kingas kausa otrajā spēlē, pēc uzvaras piektdienas mačā pauda sportiste.

Ostapenko piektdien Jūrmalā uzvarēja pirmo Kingas kausa spēli, duelī ar Indiju izvirzot Latviju vadībā ar 1-0. Ostapenko (WTA 52.) gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5 pārspēja Indijas pirmo raketi Ankitu Rainu (WTA 174.).

Ostapenko, kura mača laikā cīnījās ar muguras sāpēm, nebija apmierināta ar savu spēli, jo bijusi tālu no sava optimālā snieguma.

"Parādīju tikai aptuveni trešo daļu no tā, ko spēju. Taču esmu apmierināta ar to, kā cīnījos līdz galam un savai komandai sarūpēju uzvaru. Kopumā bija ļoti smagi, jo viņa spēlē ļoti neparocīgi - nevarēja saprast, kurā virzienā lidos bumba. Viņa spēlē ITF turnīros, kas ir pavisam cits līmenis, kurā spēlēju es. Ir ļoti grūti cīnīties ar pretinieci, kuras spēles stilu ikdienā neredzu," skaidroja Ostapenko.

Sestdien Ostapenko paredzēta otrā spēle, taču pagaidām nav skaidrības, vai viņa tajā varēs piedalīties. Ja rezultāts būs 3-0, otrajā vienspēlē varētu spēlēt kāda no Latvijas izlases rezervistēm.

"Man šķiet, ka ir ļoti maza iespēja, ka rītdien spēlēšu, jo šodien bija diezgan jūtamas muguras sāpes. Pēc turnīra Maiami biju pie ārsta un aptuveni vienu nedēļu nespēlēju. Divas dienas pirms turnīra sāku izpildīt serves. Arī šodien serve nebija stabila. Cerams, ka situācija uzlabosies," stāstīja Ostapenko.

Viņa arī atklāja, ka pēc atgriešanās no Maiami netika konstatēta specifiska muguras trauma.

"Kad biju pie ārsta, man teica, ka nekas nopietns nav. Darīju visu, ko man ārsts ieteica - nedēļu nespēlēju un pildīju uzdevumus. Sāpes jūtu tieši tad, kad servēju, nevis spēles laikā. Nav patīkami, ka pie katras serves ir asas muguras sāpes," atzīmēja tenisiste.

Latvijas tenisiste kopš 2013.gada vienspēlē laukumā devusies 30 reizes, uzvarot 18 no tām. Tikmēr Raina kopš 2013.gada sakrājusi 27 vienspēles, uzvarot 15 no tām.

Šosezon Ostapenko tikai divreiz turnīros ir izdevies izcīnīt vairāk par vienu uzvaru. Divas kārtas viņa pārvarēja gan Melburnas "WTA 500" sērijas turnīrā janvāra un februāra mijā, gan Maiami turnīrā, trešajā kārtā atzīstot turnīra favorīšu - attiecīgi ukrainietes Jeļinas Svitoļinas un austrālietes Ešlijas Bārtijas - pārākumu.

Savukārt Raina balansē uz WTA sacensību kvalifikācijas turnīra un pamatturnīra robežas. Sekmīgākais starts indietei ir bijis Melburnas "WTA 500" sērijas turnīrā februāra vidū, kad pārvarēta viena kvalifikācijas un viena pamatturnīra kārta. Viņas kontā arī divas uzvaras Austrālijas atklāto meistarsacīkšu kvalifikācijā, zaudējot izšķirīgajā spēlē.

Pēc šīs spēles Anastasija Sevastova (WTA 47.) spēkojas Karmanu Kauru Tandi (WTA 621.), kura savulaik bijusi pasaules 196.rakete.

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56.vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13.vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājām 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētājas atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā Evretā ar 2-3 piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu