Izsolē nonāks Petera Solberga uzvaras nesošais sacīkšu Subaru

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Petera Solberga Subaru Impreza WRC
Petera Solberga Subaru Impreza WRC Foto: Silverstone Auctions

Izsoļu nams Silverstone Auctions, kas specializējas dažādu ekskluzīvu automobiļu un motociklu tirdzniecībā, 22.maijā cita starpā piedāvās iegādāties 2004.gada Subaru Impreza WRC, ar kuru Peters Solbergs izcīnīja uzvaru Japānas rallijā.

Izsolei sagatavotais auto ir atjaunots Prodrive Legends darbnīcās un ir perfektā kārtībā. Faktiski tas ir tieši tāds pats, kāds stājās uz starta 2004.gada Japānas rallija pirmajā sacensību dienā. Īpašu šo auto padara fakts, ka 2003.gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs ar to minētajā rallijā izcīnīja uzvaru.

Konkrētais auto bija Prodrive meistaru togad uzbūvētais astotais Subaru Impreza WRC ar šasijas numuru PRO-WRC 04008. Automobilis ar Solbergu pie stūres ugunskristības piedzīvoja 2004.gada jūnijā Turcijas rallijā, kur norvēģis finišēja trešajā pozīcijā. Tā gada septembra sākumā Solbergs ar šo pašu auto startēja arī Japānas rallijā un izcīnīja uzvaru. Sportistam tā bija astotā uzvara karjerā, savukārt Subaru rallija mašīnai - 42.panākums. Turklāt panākums bija diezgan pārliecinošs, jo Solbergs bija pirmais no starta līdz finišam, kur Sebastjanu Lēbu apsteidza par vairāk nekā 1 minūti.

Petera Solberga Subaru Impreza WRC
Petera Solberga Subaru Impreza WRC Foto: Silverstone Auctions

Kā norāda Silverstone Auctions, Prodrive bija saglabājuši un attiecīgi Legends nodaļas rīcībā nonāca visi sacīkšu mašīnas specifikācijas dokumenti. Tas Prodrive mehāniķiem deva iespēju uzbūvēt mašīnu ar tieši tādiem pašiem regulējumiem, kādus Peters bija vēlējies pirms sacensībām. Tie ietver gan balstiekārtas regulējumus, gan pedāļu un sēdekļa pozīciju. Pat ūdens pudeles turētājs ir identisks tam, kāds bija sacensību dienā pirms gandrīz 17 gadiem.

Cik šāds auto varētu maksāt, neviens pagaidām neuzņemas minēt. Taču summa nebūs maza, jo Subaru Impreza WRC ar šasijas numuru PRO-WRC 04008 ir vienīgā Impreza, ko Prodrive Legends speciālisti pagaidām ir restaurējuši.

2004.gada Japānas rallija kopsavilkums

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu