Latvijas hokeja izlase nu jau oficiāli notrenējusies divas nedēļas. Pēc divām pārbaudes spēlēm Pještanos ar Slovākijas izlasi (20., 21. aprīlī) un četru izlašu turnīra Katovicē gaidāma arī pirmā raža. Šajā gadījumā – neraža, jo kādam (kādiem?) sapnis par spēlēšanu čempionātā Rīgā būs beidzies.

Kā tas viņdien beidzās Jelgavas “Zemgales” vienībai: tik cerīgi, tik cerīgi, bet finālā: 0-4! Skarbi! Toties izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs ar abiem latviešu palīgiem – Pēteri Gromu un Aldi Āboliņu ir zirgā! Gagarina kausa finālā! Pusfinālā uzvarot visās četrās spēlēs Kazaņā, tikpat tekoši zaudējot visās trijās mājas spēlēs Balašihā. Labi, ka “AK Bars” regulārajā čempionātā bija augstāk un viņiem bija... sava laukuma priekšrocības četros mačos.

Balašiha tālu, Hārtlijs arī Rīgā gaidāms tikai maija sākumā, proti, ceturtajā dienā pēc pēdējās Gagarina kausa finālspēles, tāpēc šoreiz vairāk parunāsim par Boba karaspēku Rīgā – Latvijas izlasi. Kas ļoti dīvaini, bet pirms sava mājas čempionāta izpelnījusies nepamatoti mazu ievērību. Augstos krēslos un patālu no tautas sēžot, dažam varbūt liekas, ka publiskajā telpā hokeja tāpat par daudz. Bet tā nav! Sākoties Latvijas čempionāta finālsērijai starp “Olimp” un “Zemgali”, man bija diezgan grūti kādam draugam iestāstīt, ka starp šiem par čempionu titulu spēlējošajiem nav gandrīz neviena reāla izlases hokejista... Kā tad tā? Sacenšas valsts divi labākie klubi un neviens no to hokejistiem nespēlēs izlasē?

Vēl lielāks bija mana drauga pārsteigums, ka šīs sērijas laikā “Zemgales” galvenais treneris Artis Ābols būtībā vēl... piestrādāja arī par Latvijas izlases treneri. Vai otrādi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp