"Hotspur" atlaiž Mourinju no galvenā trenera amata

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Totenhemas "Hotspur" no galvenā trenera amata pirmdien atlaida portugāļu speciālistu Žuzē Mourinju.

Mourinju par "Hotspur" komandas galveno treneri nostrādāja 17 mēnešus. Šīs sezonas Anglijas premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā Totenhemas vienība patlaban ieņem tikai septīto vietu.

Savukārt martā UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā "Hotspur" divu spēļu summā ar 2:3 piekāpās Horvātijas klubam Zagrebas "Dinamo", kaut arī dueļa pirmajā mačā Totenhema uzvarēja ar 2:0.

58 gadus vecais Mourinju iepriekš trenera karjerā vadījis arī Anglijas klubus Mančestras "United" un Londonas "Chelsea", strādājis ar Madrides "Real" (Spānija), Milānas "Inter" (Itālija) un "Porto" (Portugāle").

Mourinju divreiz triumfējis UEFA Čempionu līgā - 2004. gadā ar "Porto" un 2010. gadā ar "Inter". Trīsreiz viņam izdevies kļūt par Anglijas premjerlīgas čempionu - 2005., 2006. un 2015. gadā ar "Chelsea".

2009. un 2010. gadā Mourinju ar "Inter" izcīnīja Itālijas A sērijas čempiontitulu, bet 2012. gadā ar "Real" komandu portugālis tika kronēts par Spānijas "La Liga" čempionu.

Mourinju divas reizes uzvarējis UEFA Eiropas līgā, kas agrāk tika dēvēta par UEFA kausu - 2003. gadā ar "Porto" un 2017. gadā ar Mančestras "United".

"Hotspur" galveno treneri atlaidusi mazāk nekā nedēļu pirms Anglijas Līgas kausa fināla. Spēle pret Mančestras "City" gaidāma svētdien.

Mourinju par "Hotspur" galveno treneri kļuva 2019. gada novembrī. Iepriekš komandu vadīja argentīnietis Maurisio Početino. 

"Raiens Meisons šodien vadīs komandu treniņā, bet plašāka informācija sekos tuvākajā laikā," teikts "Hotspur" paziņojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu