36 gadus vecais Horhe Masvidals vairāk nekā 18 gadus nodarbojies ar jaukto cīņas mākslu (MMA) un ir viens no pazīstamākajiem prestižās "Ultimate Fightning Championship" (UFC) organizācijas cīkstoņiem. Viņa dzīvē bijuši vairāki interesanti pavērsieni, kas varēja aizvest pa dažādiem ceļiem un arī neceļiem...

Masvidals uzauga saulainajā Maiami, bet viņa ģimenes saknes meklējamas komunistiskajā Kubā. Pirms Horhes nākšanas pasaulē tēvs ar māti emigrēja uz Ameriku. Tēvs ASV nokļuva, pateicoties traktora riepas kamerai. Ar vēl diviem kubiešiem viņš septiņas dienas pavadīja jūrā, pirms trijotni izskaloja Maiami krastā. Kad Masvidals bija tikai četrus gadus vecs, viņa tēvu arestēja par narkotiku glabāšanu un ieslodzīja uz 18 gadiem. Horhes mātei par dēlu nācās rūpēties vienai.

"Tikai 13 gadu vecumā uzzināju, ka tēvs ir cietumā," sarunā ar ESPN sacīja Masvidals. Iepriekš cīkstonim tika stāstīts, ka tēvs dienē armijā. Kopš tā laika viņš regulāri apmeklēja tēti un vienmēr ieklausījās viņa padomos par dzīvi.

Masvidalam par bērnību ir pozitīvas atmiņas. "Man bija lieliska bērnība. Varbūt manai ģimenei nebija tik daudz naudas kā citiem, bet biju laimīgs."

MMA zvaigzne atceras, ka bērnībā sešus gadus dzīvoja daudzdzīvokļu kompleksā kopā ar māti. "Mēs uzaugām nabadzīgā rajonā," iespaidos par bērnību dalījās cīkstonis. Viņa mamma ļoti daudz strādāja, bet stabilu finansiālo stāvokli neizdevās iegūt. Pats cīkstonis skolas laikā bieži iekūlās nepatikšanās un iesaistījās kautiņos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp