"Real" prezidents: Eiropas Superlīga radīta, lai izglābtu futbolu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Eiropas Superlīga
Eiropas Superlīga Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Superlīga futbolā, kas izpelnījusies lielu nosodījumu, ir radīta šī sporta veida glābšanai, uzskata Spānijas kluba Madrides "Real" prezidents Florentino Peress.

Patlaban prestižākais futbola klubu turnīrs pasaulē ir UEFA Čempionu līga, taču šobrīd notiek Eiropas Superlīgas izveide. Jaunajā turnīrā jau pauduši gatavību startēt 12 klubi, bet kopumā mērķis ir sapulcināt 20 spēcīgas komandas.

Ideju par šāda turnīra izveidi nosodījuši fani, futbola organizācijas un pat valstu augsta ranga amatpersonas. Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins draudējis šiem klubiem piespriest sankcijas, piemēram, liegt futbolistiem pārstāvēt valstsvienības.

"Čempionu līga šobrīd ir pievilcīga, tikai sākot no ceturtdaļfināliem, tas arī viss,"

Peresu citē ESPN, atsaucoties uz interviju Spānijas sarunu šovā "El Chiringuito".

"Spēlēt pret mazām komandām nav pievilcīgi. Jauni cilvēki izvēlas cita veida izklaides. Ja visu sezonu mums būtu piecas spēles otrdienā un piecas trešdienā, tas būtu neapturami," uzskata "Real" prezidents.

"Tas būtu lieliskākais šovs pasaulē, kas klubiem atnestu naudu, un tam nekas cits nelīdzinātos. Madrides "Real" pret Mančestras "United" vai "Barcelona" pret "AC Milan" ir daudz pievilcīgāk nekā Mančestras "United" pret kādu mazu klubu."

Peress uzskata, ka UEFA pieņemtais lēmums Čempionu līgā palielināt pamatturnīra dalībnieku skaitu no 32 līdz 36 komandām ir nepareizs. Ieviešot šo formātu 2024. gadā, pēc "Real" prezidenta domām, futbols būšot miris.

"Ar tādiem ieņēmumiem, kādi šobrīd ir Čempionu līgā, mēs nomirsim," sacīja Peress, norādot uz koronavīrusa pandēmijas izraisītajām sekām.

"Mazāka auditorija, mazāk naudas. Mēs visi nomirsim - lielie, vidējie un arī mazie klubi."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu