Zubovam Rīgas "Dinamo" komandā asistēs Orehovskis, Kuļibaba un Lūsiņš (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Valērijs Kuļibaba
Valērijs Kuļibaba Foto: https://www.hkr.lv/

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" par galvenā trenera Sergeja Zubova asistentiem nākamajā sezonā strādās Krievijas speciālists Oļegs Orehovskis (atbildēs par aizsargiem), Valērijs Kuļibaba (atbildēs par uzbrucējiem) un Edgars Lūsiņš (atbildēs par vārtsargiem), vēsta vienība. 

43 gadus vecais Krievijas aizsargu treneris Orehovskis ir labi pazīstams bijušais hokejists un treneris ar vairāk nekā 10 gadu stāžu. Savas hokejista karjeras laikā viņš aizsarga pozīcijā Krievijas spēcīgākajā līgā aizvadījis 14 sezonas, kopā piedaloties vairāk nekā 600 spēlēs. 

Krievijas izlases sastāvā viņš piedalījies pasaules čempionātā.

Trenera karjeru sāka 2010. gadā, kad kļuva par MHL komandas Tveras "Sherif" galvenā trenera asistentu, nākamajā sezonā jau šādā pašā amatā strādāja VHL komandā Balašihas "Dinamo", bet vēl pēc gada kļuva par KHL kluba "Vitjaz" galvenā trenera asistentu, kur nostrādāja četras sezonas, no kurām gandrīz divas sezonas bija arī galvenais treneris.

Pēc tam kā galvenā trenera asistents strādāja Ņižnekamskas "Ņeftehimik", HK "Soči" (kā Sergeja Zubova palīgs) un Maskavas "Dinamo", bet pēdējās divas sezonas strādāja "Sibirj" komandā Novosibirskā.

45 gadus vecais Latvijas uzbrucēju treneris Valērijs Kuļibaba 2020./2021. gada sezonā bija Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" galvenais treneris, un viņa vadībā komanda startēja MHL čempionātā.

Pirms tam viņš kā galvenais treneris strādājis ar Latvijas čempionāta komandām HK "Zemgale" un "Liepājas Metalurgs", kā arī MHL B līgas komandām "Liepājas Metalurgs" un Moldovas "Platina Chisinau". Viņam ir vairāk nekā 12 gadu pieredze trenera darbā dažādos klubos, ir neliela pieredze, strādājot Krievijā, kā arī ir bijis Latvijas klubu izlases galvenais treneris Baltijas kausa izcīņā un bija arī Latvijas izlases treneru korpusā pasaules čempionātā Slovākijā 2019. gadā.

36 gadus vecais Latvijas vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš 2020./2021. gada sezonā kā vārtsargu treneris strādāja Austrijas klubos EHC "Lustenau" (AlpsHL) un "Dorbirner" EC (ICEHL), bet pirms tam vairākas sezonas strādājis Latvijā "Prizma" klubā, kā arī Latvijas U-20 un U-18 izlasēs.

Hokejista karjeras laikā viņš vārtsarga pozīcijā spēlējis dažādos Latvijas klubos Latvijas čempionātā, vienu sezonu bija arī Rīgas "Dinamo" kluba sistēmā, KHL nospēlējot četras spēles. Spēlējis arī ASV, Vācijā, Čehijā un Dānijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu