Izgāzies Eiropas superlīgas projekts?

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vairāki futbola klubi nolēmuši pamest Eiropas superlīgas turnīru, par kura izveidi tika paziņots šīs nedēļas sākumā, vēsta ārvalstu futbola apskatnieki. 

BBC futbola žurnālists Dens Roans savā "Twitter" kontā pavēstījis, ka Eiropas superlīgu plāno atstāt premjerlīgas vienība Londonas "Chelsea". Tam tiekot gatavoti visi nepieciešamie dokumenti. 

Šādu soli personīgi spēris "Chelsea" īpašnieks krievu miljardieris Romāns Abramovičs. 

"Chelsea" līdzjutēji šo lēmumu uztvēruši ar sajūsmu un pulcējušies pie kluba mājas stadiona "Stamford Bridge", kur izvērsuši svinības. 

Londonas kluba piemēram sekošot arī citas Anglijas premjerlīgas komandas - Mančestras "United", "Liverpool" un Londonas "Arsenal".

Savukārt Mančestras "City" jau gatavojot dokumentus, lai varētu pamest Eiropas superlīgu, ziņo ESPN. 

Tāpat dalību no turnīra plāno atsaukt arī Spānijas klubi Madrides "Atletico" un "Barcelona", vēsta vairāki žurnālisti "Twitter". 

Vairāku klubu līdzjutēji aktīvi protestē pret savas iecienītās komandas dalību Eiropas superlīgā. 

Izdevums "talkSPORT" vēsta, ka otrdien no Turīnas "Juventus" prezidenta amata nolēmis atkāpties Andrea Anjelli. 

Eiropas superlīgas ieceri apņēmās īstenot sešas Anglijas premjerlīgas vienības "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur", kā arī pa trim klubiem no Spānijas - "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" un Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan", Turīnas "Juventus".

Tika paredzēts, ka jaunizveidotajā līgā spēles notiktu nedēļas vidū, tādējādi netraucējot klubiem spēkoties vietējos čempionātos. Līgas veidotāji nedēļas sākumā norādīja, ka jau drīzumā cer aizvadīt pirmo Eiropas superlīgas sezonu.

Līgas vadība atklājusi, ka 12 dibinātāju klubu pulku drīz papildinās vēl trīs komandas, bet katru gadu piecām vienībām būs iespēja kvalificēties Eiropas superlīgai.

Pagaidām noteikumi paredz, ka katru sezonu Eiropas superlīgas pamatturnīrā iekļūs 15 sacensību dibinātājas.

Sākotnējais turnīra formāts paredz 20 komandas sadalīt divās grupās pa desmit katrā. Grupā esošās komandas katra ar katru aizvadīs pa divām spēlēm, vienai norisinoties mājās, bet otrai viesos. Katras grupas trīs labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet ceturtās un piektās vietās ieguvējas aizvadīs divas spēles, kurās arī noskaidros pārējās "play-off" dalībnieces.

Izslēgšanas spēlēs paredzēts aizvadīt tāpat kā UEFA Čempionu līgā, kur ceturtdaļfināla un pusfināla spēcīgākie klubi tiek noskaidroti divu maču summā. Eiropas superlīgas fināls varētu notikt maijā.

15 klubi, kas uzskatāmi par Eiropas superlīgas dibinātājiem, saņems 3,5 miljardus eiro infrastruktūras investīciju plāniem, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas ietekmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu