Jaunie hokejisti lauž ledu uz pasaules čempionātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Krastenbergs (no kreisās)
Renārs Krastenbergs (no kreisās) Foto: Latvijas Hokeja federācija

Kā jau katru pavasari, Latvijas hokeja izlases paplašinātajā kandidātu pulkā gatavošanās ciklā pasaules čempionātam (PČ) ir virkne jauno spēlētāju, kuri lej sviedrus valstsvienības treniņnometnēs, lai treneru korpusam apliecinātu savu lietderību. 

Pirmās pārbaudes spēles, treniņnometnes jau aiz muguras. Īpaši svarīgas tās ir gados jaunajiem hokejistiem. 

"Sajūtas izlasē ir patīkamas. Vienmēr patīkami atgriezties mājās, būt latviskā ģērbtuvē," sacīja vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, kurš pēdējās sezonās pārstāvējis Aļaskas Universitāti NCAA čempionātā. "Čaļi mani uzņēmuši ļoti labi. Daudzus no viņiem jau pazinu, jo vasarās esam trenējušies kopā. Piedalījos arī iepriekšējā pārbaudes ciklā. Viss mani apmierina."

22 gadus vecais vārtsargs cīnās par vietu Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā. Vārtsarga pozīcija valstsvienībā gan šķiet viena no drošākajām, stabilākajām. Izlases kandidātu pulkā Edgara Masaļska pārraudzībā trenējas arī Ivars Punnenovs, Jānis Voris, Jānis Kalniņš. Visticamāk, valstsvienībai šajā turnīrā gan nevarēs palīdzēt Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins. 

Foto: Publicitātes foto

Visām pasaules čempionāta hokeja aktivitātēm un jaunākajām prognozēm, kā arī Faceoff video var sekot līdzi Betsafe sports.

"Latvijas izlase vispirms man asociējas ar 2006. gadu, kad Latvijā pirmo reizi notika pasaules čempionāts. Piedalījos dažādos pasākumos, lai uz spēlēm varētu tikt iekšā par brīvu. Katru hokeja pavasari mājās vienmēr skatījos spēles, vecāki mani nevarēja dabūt nost no televizora. Sekoju līdzi arī spēlēm pārbaudes turnīros," pastāstīja Grigals. 

"Atceros kā pārdzīvoju zaudējumus. Raudāju. Bet trako hokeja pavasari atceros ar lielu pozitīvismu." 

Pirmos divus pārbaudes mačus Latvijas izlase eksperimentālā sastāvā aizvadīja pret U-18 valstsvienību, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras ar 5:1 un 6:1.

Pirmās divas oficiālās pārbaudes spēles Latvijas komanda aizvadīja viesos pret Slovākiju. Pirmajā mačā savus pirmos vārtus valstsvienības kreklā guva Renārs Krastenbergs, kurš atnesa mūsu vienībai uzvaru papildlaikā ar rezultātu 2:1

"Kārtīgi nocīnījāmies zonā, tikām no tās ārā un aizskrējām pretuzbrukumā trīs pret divi. Pretinieks tieši mainījās - Miķelis [Rēdlihs] atdeva piespēli, uzmetu, un gols," par savu pirmo vārtu guvumu izlases teica Krastenbergs. 

"Vienmēr ir patīkami būt kopā ar izlasi, būt daļai no procesa," pauda Krastenbergs, kurš šo sezonu noslēdza Austrijas komandā Villahas "Villacher".

"Ir forši būt kopā ar visiem čaļiem. Gatavojamies, strādājam, bet pats sevi mēģinu parādīt no labākās puses un cenšos izmantot katru iespēju."

Šobrīd 22 gadus vecais spēlētājs bērnībā sekojis līdzi Latvijas izlasei pasaules čempionātos, olimpiskajās spēlēs. "Esmu skatījies gandrīz visas Latvijas izlases spēles. Man ir liels gods un prieks būt Latvijas valstsvienībā," pauda Krastenbergs. 

Foto: Publicitātes foto

Grigals, tāpat kā Krastenbergs iepriekš pārstāvējuši Latvijas jauniešu izlases, bet vietu galvenajā komandā pasaules čempionātā līdz šim nav izcīnījuši. Līdzīgi ir ar uzbrucēju Jāni Švanenbergu, kurš Slovākijā piedalījās savā pirmajā spēlē Latvijas nacionālās valstsvienības sastāvā. 

"Bija forši beidzot pēc ilgākas pauzes atkal uzkāpt uz ledus," sacīja Švanenbergs. "Ļoti patīkamas emocijas. Uzvarējām. Viens otru atbalstīja, uz soliņa bija patīkamas emocijas."

Iejusties izlases nometnē viņam palīdzēja komandas pieredzējušākie spēlētāji. Īpaši Kaspars Daugaviņš. 

"Komandā ir ļoti patīkama atmosfēra - visi cīnās viens par otru. Ir forši spēlēt kopā ar šiem cilvēkiem," neslēpa Švanenbergs. "Katram hokejistam jau no bērnības jābūt goda lietai spēlēt izlasē, cīnīties par savu valsti. Emocijas ir patiešām foršas."

2020./2021. gada sezonā Švanenbergs Rīgas "Dinamo" komandas sastāvā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā 36 mačos atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 

Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlase vēl divas pārbaudes spēles aizvadīs savā laukumā pret Šveices izlasi. Tās paredzētas 14. un 15. maijā. 

2021. gada pasaules čempionāts Rīgā ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu