Apturēts Eiropas superlīgas projekts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Jaunizveidotās futbola Eiropas superlīgas projekts pašlaik ir iesaldēts. Vairāki klubi no grandiozā projekta veidošanas izstājušies.

Eiropas superlīgas izveides projekts oficiāli tika izziņots šīs nedēļas sākumā, un dalībai turnīrā bija pieteikušās 12 Eiropas vadošās futbola vienības.

Eiropas superlīgas ieceri apņēmās īstenot sešas Anglijas premjerlīgas vienības "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur", kā arī pa trim klubiem no Spānijas - "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" un Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan", Turīnas "Juventus".

Pēc UEFA un FIFA spiediena savu nostāju mainījuši Anglijas klubi. Tapāt tiek ziņots, ka tā rīkosies Milānas komandas. Pašlaik "Juventus" un Spānijas klubi galavārdu vēl nav teikuši.

Superlīga pavēstījusi, ka darbība uz nenoteiktu laiku ir apturēta, bet ne pilnībā pārtraukta.

"Lai arī Anglijas klubi savu dalību lielā spiediena dēļ ir atsaukuši, esam pārliecināti, ka projekts ir pilnībā atbilstošs Eiropas likumiem un noteikumiem," vēsta Superlīga. "Ņemot vērā pašreizējo situāciju, mēs izvērtēsim nākamos soļus, lai pārveidotu projektu. Mūsu galvenais mērķis ir piedāvāt futbola faniem labāko iespējamo futbolu."

Daudz futbola līdzjutēji un klubu spēlētāji savas pretenzijas pret Eiropas superlīgas izveidi pauda sociālajos tīklos. 

Ļoti aktīvi protestēja Londonas "Chelsea" atbalstītāji, kuri bija izgājuši ielās. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu