Bleidelis: Jārodas kādai zvaigznei, un tas atdzīvinās Latvijas futbolu

CopyDraugiem X Whatsapp
Imants Bleidelis
Imants Bleidelis Foto: www.lff.lv

Latvijas futbolā šobrīd pietrūkst spilgtu zvaigžņu, uzskata bijušais valstsvienības spēlētājs Imants Bleidelis.

Bleidelis ir ceturtais spēlēm bagātākais futbolists Latvijas izlases vēsturē ar 106 mačiem un desmit vārtiem. Viņš bija leģendārā komandas dalībnieks 2004. gada Eiropas čempionātā, kā arī bija viens no pirmajiem Latvijas futbolistiem Anglijas premjerlīgā, kopā ar Marianu Paharu pārstāvot "Southampton".

Latvijas Futbola federācija (LFF) publicējusi interviju ar Bleideli, kurš pēc futbolista karjeras tagad strādā Rīgas Futbola skolā, kur viņš ir futbola centra "Rīga" vadītājs.

2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlasei jāspēkojas vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Bleidelis sarunā ar LFF pauda, ka Latvijas valstsvienība šobrīd nav gatava konkurēt ar šādām komandām cīņā par augstām vietām.

"Nacionālajai izlasei pretiniekos ir ļoti spēcīgas komandas. Pašlaik mūsu izlase šādā kompānijā nav gatava cīnīties par augstām vietām, taču tā progresē," domā Bleidelis.

"Savukārt, runājot par klubiem, ļoti ceru, ka "Riga FC" sasniegs kādu trešo kārtu eirokausos. Tāpat ceru uz RFS panākumiem. Futbols Latvijā, manuprāt, attīstās, iet pareizajā virzienā. Jā, problēmas ir, bet ir arī daudz pozitīvu darbību, lai viss Latvijas futbols uzlabotos," uzskata bijušais futbolists.

"Mūsu futbolam ir nepieciešamas kaut kādas uzvaras, kādas zvaigznes. Atceros, kad Pahars aizbrauca uz Angliju un guva pāris vārtus, tas mums visiem deva pārliecību, ka arī Latvijas futbols var kaut ko izdarīt Eiropas mērogā, ka arī citi mūsu futbolisti var pārcelties uz spēcīgākiem čempionātiem, ka izlase var spēlēt labāk," atminas Bleidelis.

"Jārodas kādai zvaigznei, un tas atdzīvinās mūsu futbolu. Ceru, ka tuvākajā laikā kāds no mūsu jaunajiem futbolistiem iedvesīs jaunu dvesmu Latvijas futbolam.

Bet arī ar vienu spēlētāju būs par maz. Lai apspēlētu par Andoru spēcīgākas komandas, ar vienu, diviem labiem futbolistiem būs par maz. Mums vajag vismaz desmit labus spēlētājus, kuri būtu konkurētspējīgi Eiropas mērogā. Tad, esmu pārliecināts, mūsu futbols atdzims un tā reputācija uzlabosies, atgriezīsies arī fani un sponsori. Mums visiem jāturpina mērķtiecīgi strādāt šai virzienā, tad viss izdosies."

Patlaban 45 gadus vecais Bleidelis futbolista karjeru noslēdza 2008. gadā. Viņš pārstāvēja Latvijas klubus Rīgas "Skonto", FK "Jūrmala" un SK "Liepājas Metalurgs", kā arī komandas Dānijā ("Viborg FF"), Austrijā ("Grazer AK") un jau minētajā Anglijā ("Southampton").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu