Par LVS prezidentu atkārtoti ievēlēts Lagzdiņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Arnis Lagzdiņš
Arnis Lagzdiņš Foto: Latvijas vieglatlētikas savienība

Par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentu trešdien kongresā pārvēlēja līdzšinējo organizācijas vadītāju Arni Lagzdiņu.

Lagzdiņš bija vienīgais prezidenta amata kandidāts un trešdien balsojumā saņēma 69 balsis, bet divi LVS biedri bija pret.

"Vēlos pateikties visiem, kuri balsoja par mani un arī tiem, kuri balsoja pret. Domāju, ka esam demokrātiskā procesā, kurā katram bija iespējas izteikt savas vēlmes. Ļoti ceru, ka es attaisnošu jūsu uzticību," pēc pārvēlēšanas amatā teica Lagzdiņš. "Paldies juridiskajiem biedriem un sporta bāžu vadītājiem, kuri mūs atbalstījuši šajos sarežģītajos laikos."

Neilgi pēc tam LVS biedri lēma balsot uzreiz par visu valdes locekļu kandidātu sarakstā iekļauto personu ievēlēšanu valdē. LVS valdē ar 70 biedru atbalstu ievēlēti Baiba Bļodniece, Emīls Jakrins, Laine Kreicere, Edvīns Krūms, Māris Liguts, Sandijs Pinkulis, Andris Vilcmeiers un Ieva Zunda.

LVS viceprezidenta amatā ievēlēti Ludmila Beļikova un Andris Smočs, bet Revīzijas komisijā - Līga Dzene, Oskars Garkājs un Anna Titova. Dzene ievēlēta par Revīzijas komisijas priekšsēdētāju.

Uz amatu Revīzijas komisijā kandidēja arī Guntis Zālītis.

LVS prezidenta, valdes un Revīzijas komisijas locekļu pilnvaru termiņš ir četri gadi.

13.aprīlī noslēdzās LVS juridisko biedru pieteikumu iesniegšanas termiņš uz LVS vēlētajiem amatiem. LVS biedri ievēlēšanai par prezidentu, viceprezidentiem, valdes locekļiem un Revīzijas komisijas locekļiem bija izvirzījuši 15 kandidatūras.

LVS valde sastāv no 11 valdes locekļiem - valdes priekšsēdētāja, diviem valdes priekšsēdētāja vietniekiem un astoņiem valdes locekļiem. Savukārt Revīzijas komisijā tiek ievēlēti trīs locekļi. LVS statūti nosaka, ka, ja par valdes priekšsēdētaju ievēlēts vīrietis, tad vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt sievietei.

Attālinātās balsošanas sistēmas darbību nodrošināja uzņēmums "KT Serviss", kas šī gada martā apkalpoja arī Latvijas Sporta federāciju padomes kopsapulci un Latvijas Olimpiskās komitejas Ģenerālo asambleju.

Kongresā tiks skatīti arī citi jautājumi, tai skaitā apspriests LVS 2020.gada pārskata ziņojums un apstiprināts LVS 2021.gada budžeta plāns.

LVS kongress bija plānots 24.martā, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ tika pārcelts par mēnesi.

Pašreizējais LVS prezidents Lagzdiņš organizācijas vadītajā amatā atgriezās 2019.gada marta beigās

Lagzdiņš LVS jau vadīja laikā no 1993. līdz 2001.gadam, pēc viņa prezidenta pienākumus pārņēma Ģirts Valdis Kristovskis, bet no 2005. līdz 2017.gadam organizāciju vadīja Guntis Zālītis, pēc tam stafeti pārņemot bijušajai tāllēcējai Inetai Radevičai.

Pēc Radevičas atkāpšanās no amata valdes priekšsēdētāja funkcijas pildīja LVS viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks, kuriem bija tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu