IZM: Lēmums atļaut sporta nodarbības telpās ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sportisti trenējas Rīgas centrā
Sportisti trenējas Rīgas centrā Foto: GINTS IVUSKANS/AFP

Lēmums atļaut sporta nodarbības iedzīvotājiem telpās, tostarp vingrošanu sporta klubos, ir atkarīgs no Covid-19 epidemioloģiskās situācijas Latvijā, aģentūrai LETA norādīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM atgādināja, ka tikmēr sporta jomā turpināti ārkārtējās situācijas laikā noteiktie drošības pasākumi sporta pasākumu un sporta treniņu, nodarbību regulējumam. Tāpat saglabāta ārkārtējās situācijas laikā noteiktā kārtība sporta treniņu, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu laikā.

Ministrija atzīmēja, ka sporta treniņus var organizēt svaigā gaisā, individuāli vai attālināti, ievērojot noteikumos minētos nosacījumus Ministru kabineta noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Savukārt, lai izpildītu Saeimas doto uzdevumu par bērnu un jauniešu sporta nodarbību regulējumu ārā un telpās, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un sporta veidu specifiku, IZM bija sagatavojusi un ar Veselības ministriju saskaņojusi noteikumus par svaigā gaisā treniņu grupas palielināšanu līdz 20 līdzšinējo 10 vietā. IZM bija arī sagatavojusi sporta programmu audzēkņu telpu regulējumam, nosakot, ka telpā var atrasties līdz 10 audzēkņiem, ar noteiktu kvadratūru uz vienu personu un citas epidemioloģiskās prasības, kā arī nosacījumus, kuriem iestājoties, minētais regulējums stātos spēkā.

Lai arī regulējums par skaitu un platību Ministru kabineta noteikumos jau ir paredzēts, tomēr to piemērošanas datums vēl nav noteikts. IZM norādīja, ka valdība atsevišķi lems par šo normu spēkā stāšanos atkarībā no epidemioloģiskās situācijas.

LETA jau ziņoja, ka Saeimā nonākusi iedzīvotāju iniciatīva, par kuru portālā "Manabalss.lv" nedēļas laikā tika savākti vairāk nekā 10 000 paraksti un kurā prasīts atļaut atsākt sportot arī iekštelpās sporta klubos un sporta centros.

Tagad par iniciatīvas tālāko virzību jālemj Saeimas Prezidijam. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli vairāk nekā 10 000 pilsoņu parakstītie rosinājumi tiek nodoti skatīšanai parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, kas tos izskata, pieaicinot iesaistītās puses. Gala lēmumu par iniciatīvu pieņem Saeima.

Kā ziņots, Iniciatīvas autori atgādina, ka Ministru kabineta lēmums Latvijas iedzīvotājiem liedz nodarboties ar sportu iekštelpās - sporta klubos un sporta centros - jau kopš pagājušā gada 21.decembra.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu