Video ⟩ Krišjānis Rēdlihs: Jaunā paaudze mums ir ļoti gudra

CopyDraugiem X Whatsapp

Tuvojoties pasaules hokeja čempionātam Rīgā, Latvijas valstsvienības kandidāti aktīvi turpina darbu un gatavojas. Sižetu sērijas "Lielais hokejs ar TVNET" pirmajā epizodē viesojāmies nacionālās komandas treniņā, lai aprunātos ar tās dalībniekiem, treneri Edgaru Masaļski un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu. 

Līdz pasaules čempionātam atlicis mazāk nekā mēnesis, tāpēc Latvijas valstsvienība aktīvi gatavojas, kandidātu vidū iekļautos hokejistus dalot divās grupās.

Nupat aizvadītas arī pirmās divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Slovākiju. 

Šajā atlases ciklā izlases rīcībā ir vairāki pieredzējuši spēlētāji, kā arī virkne gados jaunu hokejistu. 

Viens no jaunākajiem hokejistiem uzbrucējs Jānis Švanenbergs atzina, ka par atbalstu no pieredzējušāko spēlētāju puses nevar sūdzēties un šobrīd fokusējas uz debiju valstsvienības rindās pasaules čempionātā.

Savukārt šā izlases modeļa pieredzes bagātākais hokejists, Krišjānis Rēdlihs sarunas gaitā pauda pārliecību un prieku par komandas jauno spēlētāju sniegumu, norādot, ka vēl šodien atceras pirmos mirkļus no savas debijas izlases oficiālajos mačos.

Sagatavošanās procesā treneru rīcībā ir Eiropā spēlējošie latviešu vārtsargi, kuru vidū ir arī Jānis Kalniņš, Ivars Punnenovs un Jānis Voris. Izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis neslēpj, ka pieejamo vārtu vīru sniegums aizvadītajā klubu sezonā ir vērtējams atzīstami.

Visbeidzot aprunājāmies arī ar LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, kurš pastāstīja par niansēm saistībā ar sagatavošanās procesu, kā arī pastāstīja par iespējām izlases rindās ieraudzīt Ziemeļamerikā spēlējošos latviešu hokejistus.

Latvijas hokeja izlase pirmo čempionāta spēli aizvadīs 21. maijā, tiekoties ar allaž spēcīgo Kanādas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu