Video ⟩ Bertāns spēlē rezultatīvi un palīdz "Wizards" turpināt uzvaru gājienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

"Wizards" mājās ar rezultātu 118:114 (38:20, 22:38, 26:35, 32:21) pārspēja Goldensteitas "Warriors", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas un jau astoto panākumu pēdējos deviņos mačos.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, četrus no 10 tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par pieciem punktiem mazāk nekā ielaida.

Bertāns trāpīja tālmetienu divas minūtes pirms mača beigām, iegūstot Vašingtonai astoņu punktu pārsvaru (108:100).

Turpinājumā latvietis guva divus punktus 26 sekundes līdz spēles beigām, tobrīd panākot savai komandai četru punktu vadību (116:112).

Viņš arī pielika punktu mačam, trāpot divus soda metienus (118:114), kad bija atlicis spēlēt vairs tikai 5,2 sekundes.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju sastāvā Daniels Gafords izcēlās ar 19 gūtiem punktiem un 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām, Rauls Neto pievienoja 18 punktus, bet Rasels Vestbruks sakrāja "triple-double" - 14 punkti, 10 rezultatīvas piespēles, 20 atlēkušās bumbas un arī deviņas kļūdas.

"Warriors" vienībā 24 punktus guva Kelijs Ūbre, bet Stefans Karijs šoreiz iemeta tikai 18 punktus, trāpot divus no 14 tālmetieniem - viņš kopš 17. marta katrā spēlē guva vismaz 32 punktus.

Karijs pēdējā laikā spēlēja ārkārtīgi rezultatīvi, labojot NBA rekordus. Viņš nesen apsteidza Bīlu un kļuva par šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc vairāk nekā gada pārtraukuma "Wizards" laukumā spēli apmeklēja arī fani. Maču klātienē raudzījās nedaudz aptuveni 2100 līdzjutēju, kas ir 10% no arēna ietilpības.

"Wizards" ar 24 uzvarām 57 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, bet "Warriors" ar 29 panākumiem 59 mačos ierindojas devītajā pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu