Deilijs: NHL spēlētāji drīkst piedalīties pasaules čempionātā Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers
Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers Foto: AP/Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, kuriem sezona būs noslēgusies, drīkstēs piedalīties pasaules čempionātā, kas pēc nepilna mēneša startēs Latvijas galvaspilsētā Rīgā, apliecināja NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) trešdien paziņoja, ka Covid-19 drošības risku dēļ uz nenoteiktu tiek atcelts pasaules čempionāts hokejā sievietēm, kas bija paredzēts Kanādā no 6. līdz 16. maijam.

Tomēr šobrīd šajā ziņā nav izmaiņu attiecībā uz pasaules čempionātu hokejā vīriešiem, kas paredzēts Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam. Pasaules meistarsacīkstes plānotas "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

"NHL spēlētāji var droši piedalīties pasaules čempionātā tāpat kā citus gadus," sacīja NHL komisāra vietnieks, preses konferencē atbildot uz laikraksta "Sport-Express" jautājumu.

Sagaidāms, ka Stenlija kausa izcīņai šosezon nekvalificēsies NHL komanda Kolumbusas "Blue Jackets", kuru pārstāv Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins. No "play-off" zonas vienība atpaliek 13 punktus.

Tikmēr latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ir viena no vadošajām komandām Austrumu divīzijā un, visticamāk, kvalificēsies Stenlija kausa izcīņai. "Pingvīni" ir deviņus punktus priekšā piektajai vietai.

Savukārt latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers ar Sanhosē "Sharks" komandu saglabā reālas izredzes iekļūst izslēgšanas spēļu turnīrā, no "play-off" zonas šobrīd atpaliekot četrus punktus.

Gan Merzļikina, gan Balcera komandai patlaban ir septiņu zaudējumu sērija. "Blue Jackets" regulārā čempionāta pēdējo spēli aizvadīs 9. maijā, bet "Sharks" vienībai pamatturnīra noslēdzošais mačs plānots 13. maijā.

Kolumbusai atlikušas vēl astoņas spēles, bet Sanhosē un Pitsburgas komandas gaida vēl 10 mači līdz NHL regulārā čempionāta beigām.

Latvijas izlase pasaules čempionāta grupu turnīrā spēkosies ar:

  • Kanādu (21. maijs)
  • Kazahstānu (22. maijs)
  • Itāliju (24. maijs)
  • ASV (27. maijs)
  • Norvēģiju (28. maijs)
  • Somiju (30. maijs)
  • Vāciju (1. jūnijs).

Četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

TSN vēsta, ka Deilijs apliecinājis, ka NHL plānos joprojām ir ļaut spēlētājiem piedalīties 2022. gada februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, 2018. gadā Phjončhanas Olimpiādē nepiedalījās NHL spēlētāji.

Latvijas izlase no 26. līdz 29. augustam Rīgā aizvadīs Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, spēkojoties ar Franciju, Itāliju un Ungāriju. Ceļazīmi uz Olimpiādi izcīnīs viena komanda.

Deilijs arī paziņoja, ka NHL nākamo sezonu cer sākt 12. oktobrī, bet komandu treniņnometņu starts plānots 22. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu