LHF rezervējusi izlases hokejistiem piecas vietas līgumreisā no Ņujorkas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins.
Elvis Merzļikins. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) Ziemeļamerikā esošajiem izlases spēlētājiem rezervējusi piecas vietas līgumreisā no Ņujorkas maija vidū, lai viņi varētu pievienoties valstsvienībai un spēlēt pasaules čempionātā.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks 21.maijā ar maču pret Kanādu, bet pagaidām nav skaidrs, kuri no Ziemeļamerikā spēlējošajiem latviešiem varēs palīdzēt komandai.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols raidījuma "Lielais hokejs ar TVNET" pirmajā epizodē pastāstīja, ka 15.maijā pieci hokejisti izlidos no Ņujorkas, lai dotos palīgā Latvijas izlasei.

"15.maijā viņiem jābūt Ņujorkas lidostā, jo esam rezervējuši Latvijas izlasei piecas vietas lidmašīnā, kurā lidos Kanādas un Amerikas valstsvienības. Būs arī vēl daži spēlētāji no Eiropas komandām. Tie, kuri tur nebūs, tie arī mums nepalīdzēs," sacīja Koziols.

"Ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandām mēs komunicējam. Pagaidām negribu saukt konkrētus spēlētājus, bet esam vienojušies, ka komandas gatavas viņus atlaist, vēl nebeidzoties čempionātam."

Paredzams, ka lidmašīnā varētu būt Elvis Merzļikins, Rūdolfs Balcers un vēl trīs AHL spēlētāji. LHF ģenerālsekretārs gan konkrētus uzvārdus neminēja.

"Jau tagad zinām, ka no 16.maija pilnīgi visas 16 komandas sāks dzīvot viesnīcā "Latvija" jeb "burbulī". Līdz 16.maijam mums vēl piecas dienas jādzīvo komandas "burbulī". Komandai būs speciāli noteikumi, nebūs jādzīvo viesnīcā, bet būs  drastiskāki pārvietošanās un kontaktēšanās noteikumi," atklāja Koziols.

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā sāksies 21.maijā, bet turpināsies līdz 6.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu