Točs: Gatavosimies Sočiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs uz abiem atlikušajiem Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīriem Meksikas pilsētā Kankunā nedosies, koncentrējoties Pasaules tūres posmam Sočos, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja Točs.

Pirmajā no trim Kankunas četru zvaigžņu posmiem Pļaviņš/Točs nestartēja Pļaviņam Turcijā konstatētās Covid-19 saslimšanas dēļ.

"Gaidīju šo brīdi desmit garas dienas," trešdien savā "Instagram" kontā ierakstīja Pļaviņš zem fotouzņēmuma ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

"No abiem atlikušajiem Kankunas turnīriem esam oficiāli izstājušies," sarunā ar LETA apstiprināja Točs. "Desmit dienas Pļaviņš nodzīvoja karantīnā. Uz otro posmu nekādi nevaram paspēt, uz trešo bija jautājums - vai ir vērts dzīties uz otru pasaules malu braukšanas dēļ?"

"Pats kopā ar treneri Genadiju Samoilovu atbraucu jau pirms sešām - septiņām dienām un, ievērojot Covid-19 ierobežošanas nosacījumus, turpināju trenēties gan svaru zālē, gan smiltīs," stāsta pludmales volejbolists. "Pāriniekam gan bija jāpaliek Turcijā karantīnā, bet šobrīd viņš lido mājup."

Otrais posms Kankunā sākas 22.aprīlī un noritēs līdz 26.aprīlim, bet trešais noritēs no 28.aprīļa līdz 2.maijam.

Abiem posmiem pieteicies otrs Latvijas vīriešu duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, bet otrajam posmam - arī Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

"Gatavosimies Pasaules tūres četru zvaigžņu posmam Sočos," par turpmākajiem plāniem saka Točs.

Tas notiks no 26. līdz 30.maijam.

"Dzīvē notiek arī trakākas lietas. Pļaviņa Covid-19 stāsts ir ar labām beigām, un nekas nav apstājies," Točs bilst, ka traģēdija nav notikusi.

Protams, duets gribēja Kankunā nospēlēt labāk, nekā tas izdevās posmā Dohā, jo Katarā Pļaviņam ar Toču labs rezultāts nesanāca, nepārvarot grupu turnīra barjeru.

"Turklāt Turcijā bijām labā formā," saka sportists.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, bet Pļaviņš/Točs turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu