Video ⟩ Porziņģis traumas dēļ atstāj laukumu; "Mavericks" uzveic NBA čempionus (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis kreisās potītes traumas dēļ ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēli bija spiests noslēgt priekšlaicīgi.

Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 115:110 pārspēja NBA iepriekšējās sezonas čempionvienību Losandželosas "Lakers".

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā viņš guva 19 punktus (2p. 5/10, 3p. 1/1, soda metieni 6/7).

Latvieša kontā arī sešas izcīnītas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba un trīs piezīmes.

Kamēr laukumā atradās Porziņģis, mājinieki guva par sešiem punktiem mazāk nekā "Lakers".

Porziņģis pieklibojot bija spiests atstāt spēli trešās trešdaļas beigās, kad Dalasa bija iedzinējos ar -3 (83:86). Latvijas basketbolists kreiso potīti satraumēja cīņā par atlēkušo bumbu.

Pirms tam vēl Porziņģis dabūja arī triecienu pa kājstarpi, taču viņš varēja spēli turpināt, līdz satraumēja potīti.

Puslaika pārtraukumā "Mavericks" devās ar 11 punktu pārsvaru (62:51), taču cīņa par uzvaru šajā mačā saglabājās līdz pat beigām, jo otrajā puslaikā "Lakers" neļāva mājiniekiem atrauties lielā vadībā.

Uzvarētāju sastāvā Luka Dončičs guva 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Neveiksmīgu spēli aizvadīja Antonijs Deiviss, kurš traumas dēļ nebija spēlējis kopš 14. februāra. NBA zvaigzne guva tikai četrus punktus, trāpot vien divus no 10 metieniem no spēles, kā arī netrāpīja divus "sodiņus".

"Lakers" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Kentaviuss Kaldvels-Poups, saspēles vadītājs Deniss Šrēders atzīmējās ar 25 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, bet centrs Andrē Dramonds guva 14 punktus un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 32 uzvarām un 26 zaudējumiem ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kur "Lakers" ir piektajā pozīcijā ar bilanci 35-24.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu