Zināms, kas skanēs Tokijas olimpiskajās spēlēs Krievijas himnas vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskie atlēti no Krievijas 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.
Olimpiskie atlēti no Krievijas 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. Foto: SIPA/Scanpix

Komponista Pētera Čaikovska mūzika aizstās Krievijas himnu šīs vasaras Tokijas olimpiskajās spēlēs un Pekinas olimpiskajās spēlēs nākamgad, ceturtdien paziņoja Krievijas Olimpiskā komiteja (OKR).

Decembrī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), izskatot Krievijas vērienīgo dopinga skandāla lietu, lēma, ka lielvalsts sporta pasākumos, tai skaitā Tokijas un Pekinas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, kā arī 2022.gada Pasaules kausā futbolā, ar savu komandu nedrīkstēs piedalīties nākamos divus gadus.

Tāpat nākamajās divās olimpiskajās spēlēs un arī visu sporta veidu pasaules čempionātos nedrīkst lietot Krievijas karogu un šīs valsts himnu.

Krievija jau bija piedāvājusi himnas vietā atskaņot Otrajā pasaules karā populāro dziesmu "Katjuša", kas ir uzvaras pār Vāciju simbols. Šis priekšlikums tika noraidīts.

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir paziņojusi OKR, ka ir apstiprināts fragments no Pētera Čaikovska Pirmā koncerta klavierēm ar orķestri," teikts paziņojumā.

Sportistiem no Krievijas jāvalkā neitrāls apģērbs, un pagājušajā nedēļā Krievija iepazīstināja ar formas tērpiem zilā, sarkanā un baltā krāsā, kādus valsts sportisti valkās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Sarežģītais saskaņošanas process par visu ar SOK ir pabeigts," paziņojumā saka OKR prezidents Staņislavs Pozdņakovs.

Čaikovskis koncertu sākotnēji uzrakstīja 1874.gadā, pirms to pārskatīja 1888.gadā.

Tas tika izmantots arī olimpiskās lāpas stafetes pēdējā posma laikā 1980.gada olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Maskavā, kā arī atskaņots 2014.gada ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu