"Noah": Holdings pieliks visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk atsauktu savu zīmolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Noah Jurmala"
"Noah Jurmala" Foto: FC Noah Jurmala/Facebook

Holdings "Noah" pieliks visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk atsauktu savu zīmolu no "Optibet" futbola virslīgas čempionāta vienības Daugavpils "Noah Jurmala", pirmdien vēsta ieraksts Erevānas "Noah" futbola kluba "Facebook" vietnē.

Jau ziņots, ka Daugavpils "Noah Jurmala" sestdien savā pirmajā spēlē līgā zaudēja Jūrmalas "Spartakam" ar 0:5 (0:2).

"Holdings "Noah" informē, ka tas nav "Noah Jurmala" īpašnieks, un attiecīgi tam nav nekāda sakara ne ar pašreizējo situāciju klubā, ne ar tā turpmākajiem plāniem un darbībām," teikts Erevānas kluba paziņojumā.

"Tā kā zīmola maiņas procedūrai nepieciešams noteikts laiks, klubs kādu laiku turpinās spēlēt ar "Noah" nosaukumu, tomēr holdings pieliks visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk atsauktu savu zīmolu," Armēnijas klubs skaidro situāciju, kāpēc Latvijas klubs uzreiz nevar mainīt nosaukumu.

Ņemot vērā sacensību reglamentu, Daugavpils komanda nosaukumu varēja mainīt līdz 1.februārim. Tāpēc pagaidām tas palicis nemainīgs.

Jāpiebilst, ka Arsenijs Andrejevs, kurš ieņēma "Noah Jurmala" ģenerāldirektora amatu, iepriekš komunikācijā ar aģentūru LETA norādīja, ka investori nevēlas komentēt Latvijas komandas pamešanas apstākļus.

"Noah Jurmala" komanda debiju virslīgas čempionātā piedzīvoja tikai iepriekšējās nedēļas beigās. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas licenci. Klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

"Noah Jurmala" cīņā par savu taisnību neapstājās un šo lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas pagājušajā nedēļā lēma klubam piešķirt pagaidu LFF-A licenci dalībai virslīgas čempionātā. CAS aizvien turpina izskatīt šo lietu.

Ar zaudējumu vienīgajā spēlē Daugavpils "Noah Jurmala" turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu deviņu komandu konkurencē, taču "Ventspils" piecos mačos sakrājusi tikai par punktu vairāk.

Šī gada virslīgas čempionu bija paredzēts noskaidrot četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Ja Daugavpils klubs CAS tiesā uzvarēs, katrai komandai vajadzēs aizvadīt 32 mačus.

Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Piektdien LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu