Sevastova pārvar pirmo kvalifikācijas kārtu Madridē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā pēc pārtraukuma lietus dēļ spēja atspēlēt seta deficītu un trijos setos pārspēt Bulgārijas tenisisti Cvetanu Pironkovu.

Sevastova, kura Madrides sacensību kvalifikācijā izlikta ar pirmo numuru un WTA rangā ieņem 54.vietu, cīņā ar Pironkovu (WTA 116.) bija zaudējusi pirmo setu ar 3-6 un bija vadībā otrajā ar 1-0, kad spēle tika pārtraukta, bet pēc cīņas atsākšanas uzvarēja spēli ar 3-6, 6-4, 6-3.

Pirmajā setā Bulgārijas tenisiste panāca vadību ar 3-0. Garā otrajā geimā viņa uzvarēja, servējot Sevastovai un izmantojot otro breikbumbu. Vēl garāks bija trešais geims, kurā 19 izspēļu laikā trīs neizmantotas breikbumbas palika Latvijas tenisistei.

Piektajā geimā, servējot Pironkovai, pārliecinoši uzvarēja Sevastova, tūlīt pēc tam panākot arī 3-3. Tomēr atlikušajos geimos uzvarēja bulgāriete. Astotajā geimā Sevastova sagādāja pēc kārtas trīs breikbumbas, no kurām atspēlēt izdevās tikai pirmo - 3-6 setā.

Otro setu ar servi sāka Latvijas tenisiste un par spīti divām breikbumbām uzvarēja geimu - 1-0. Pēc tam cīņa laika apstākļu dēļ tika pārtraukta.

Cīņa ceturtajā kortā otrdien atsākās ar trim Bulgārijas tenisistes gūtiem punktiem pēc kārtas, trešajā geimā Sevastovai dodot pretiniecei divas breikbumbas, no kurām otrā tika izmantota.

Kaut arī devītajā geimā Latvijas tenisiste vēlreiz zaudēja savas serves geimu, ar trim zaudētiem savas serves geimiem atbildēja Pironkova, Sevastovai izmantojot otro setbumbu - 6-4.

Arī izšķirošajā setā pirmā savas serves geimu zaudēja Latvijas sportiste, pēc trešā breikpunkta piekāpjoties piektajā geimā. Taču tūlīt pēc tam divus geimus, servējot pretiniecei uzvarēja Sevastova, bet pēdējo punktu šajā mačā viņa guva, savas serves geimu uzvarot "sausā" - 6-3.

Par uzvaru kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja 20 WTA ranga punktus.

Tenisa laukumā abas sportistes līdz šim nav tikušās.

Sevastovai veiksmīgākās sacensības šinī sezonā bija marta beigās Maiami "WTA 1000" turnīrā, kur izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Pēc tam bija zaudējums Čārlstounas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā pret amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, kā arī divas izšķirošās uzvaras Latvijas uzvarā pār Indiju Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play-off" spēlē Jūrmalā.

Pironkova, ieskaitot turnīru kvalifikācijas mačus, tikai Čārlstonā zaudēja pirmajā kārtā, ar 3-6, 0-6 piekāpjoties mājiniecei Korijai Gofai, kura turnīrā bija izlikta ar 14.numuru.

Janvāra beigās Pironkova pārvarēja divas kārtas Melburnas "WTA 500" sērijas turnīrā, astotdaļfinālā piekāpjoties amerikānietei Serēnai Viljamsai. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja pirmajā kārtā, taču pirms tam Dubaijā bija pārvarējusi trīs kvalifikācijas kārtas. Arī Maiami turnīrā pēc divām uzvarētām kvalifikācijas spēlēm un pirmās kārtas mača viņu vien otrajā kārtā apstādināja ar septīto numuru turnīrā izsētā baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Tāpēc Sevastovas sezonas bilance vienspēlē (10-8) ir sliktāka nekā Pironkovai (8-4).

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA vienspēļu trofejas, bet Pironkovai ir viens tituls.

Šī mača uzvarētāja otrajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar kvalifikācijas turnīra 16.numuru - ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 77.) -, kura pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 pārspēja Margaritu Gasparjanu no Krievijas (WTA 98.).

Sevastova turnīrā Madridē spēlē ceturto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2017.gadā sasniegtais pusfināls, kurā ar 2-6, 3-6 tika zaudēts turnīra trešajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 50.vietu, pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu, kura atrodas pasaules ranga 36.pozīcijā.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu