Video ⟩ "Lightning" un "Panthers" kvalificējas Stenlija kausa izcīņai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning"
Tampabejas "Lightning" Foto: AP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" un Floridas "Panthers" komandas otrdien kvalificējās Stenlija kausa izcīņai jeb Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīram.

Iepriekšējās sezonas NHL čempione "Lightning" izbraukumā ar rezultātu 7:4 (3:2, 3:1, 1:1) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Uzvarētājiem kanādietis Alekss Killorns guva divus vārtus, bet ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm (1+2) atzīmējās kanādietis Breidens Points.

Savukārt ar 1+1 izcēlās amerikānis Bleiks Kolmens un slovāks Eriks Černāks, bet krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 36 no 40 metieniem (90,0%).

"Lightning" ceturto sezonu pēc kārtas kvalificējās "play-off". Pērn komandai izdevās izcīnīt Stenlija kausu, finālā pārspējot Dalasas "Stars".

Centrālajā divīzijā "Lightning" ar 68 punktiem 49 mačos ieņem trešo vietu, par punktu atpaliekot no "Panthers", kas aizvadījusi par divām spēlēm vairāk.

Karolīnas "Hurricanes" ir Centrālās divīzijas līdere ar 71 punktu 49 mačos.

Citā spēlē "Panthers" viesos ar rezultātu 7:4 (1:1, 2:3, 4:0) pārspēja Nešvilas "Predators".

Uzvarētāju sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm (2+3) izcēlās kanādietis Džonatans Iberdo, bet ar 2+1 atzīmējās soms Aleksandrs Barkovs.

Floridas vienībai pirmo reizi kopš 2016. gada izdevies kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. Iepriekšējā sezonā "Panthers" zaudēja kvalifikācijas raundā.

"Panthers" komanda ir reta dalībniece Stenlija kausā, kopš 2000. gada "play-off" izdevies sasniegt tikai trešo reizi.

Vienīgo reizi "play-off" pirmo kārtu "Panthers" pārvarēja 1996. gadā, kad izdevās aizkļūt līdz finālam, taču cīņā par Stenlija kausu nācās piekāpties Sanda Ozoliņa pārstāvētajai Kolorādo "Avalanche".

Centrālajā divīzijā par pēdējo ceļazīmi uz "play-off" cīņu turpina "Predators", "Stars" un "Blackhawks" komandas, kurām ir attiecīgi 56, 54 un 49 punkti.

Detroitas "Red Wings" (43 punkti) un latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā komanda Kolumbusas "Blue Jackets" (42 punkti) vairs nevar kvalificēties Stenlija kausam.

Stenlija kausam patlaban kvalificējušās sešas komandas - trīs no Centrālās divīzijas ("Hurricanes", "Lightning", "Panthers") un trīs no Rietumu divīzijas (Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche" un Minesotas "Wild").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu