"Blue Jackets" treneris: Kivlenieks ir apliecinājis, ka var spēlēt NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks ir apliecinājis, ka viņš var spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzskata Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

Elvis Merzļikins otrdien palīdzēja "Blue Jackets" komandai pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju, bet Kivlenieks bija pieteikts mačam kā rezerves vārtsargs.

Traumas dēļ šosezon laukumā vairs nedosies Somijas vārtsargs Jonass Korpisalo, līdz ar to, iespējams, kādā no nākamajiem mačiem laukumā varētu doties Kivlenieks.

Tortorella preses konferencē norādīja, ka viņš pilnībā paļaujas uz komandas vārtsargu treneri Meniju Legasu un kluba ģenerālmenedžeri Jarmo Kekalainenu.

"Kivi [Kivlenieks] ir izcīnījis sev ceļu uz šejieni. Viņš ir aizvadījis pāris spēles, apliecinot to, ka viņš var spēlēt NHL," sacīja Tortorella.

24 gadus vecais Kivlenieks šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) aizvadījis septiņas spēles un palīdzējis Klīvlendas "Monsters" komandai izcīnīt sešas uzvaras. Viņš vidēji mačā ielaidis 2,27 ripas un atvairījis 92,7% metienu.

Kivleniekam konkurenci veido 22 gadus vecais Krievijas vārtsargs Daniils Tarasovs, kurš šosezon AHL piedalījies četros mačos, taču vidējie rādītāji viņam ir sliktāki - ielaidis 3,23 vārtus un atvairījis 88,3% metienu.

Tarasovs šosezon spēlēja arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur viņa rādītāji Ufas "Salavat Julajev" sastāvā bija labāki - regulārajā čempionātā 16 mačos 11 uzvaras, vidēji ielaistas 2,07 ripas un atvairīti 92,5% metienu.

Krievijas hokejists izgāja laukumā arī divās spēlēs Gagarina kausa izcīņā. Viņš summā laukumā pavadīja 44 minūtes, kuru laikā vārtus nosargāja neiekarotus, atvairot visus 12 metienus cīņā pret Kazaņas "Ak Bars".

"Esmu dzirdējis lieliskas lietas par Tarasovu, taču negribu, ka Kivi tiek aizmirsts. Domāju, ka Menijs un Jarmo uzskata tāpat. Apspriedīsimies," teica Tortorella.

Kivlenieks iepriekšējā sezonā debitēja NHL, nepilnos sešos mačos vidēji ielaižot 2,95 ripas un atvairot 89,8% metienu.

Lieliska izdevās pirmā spēle, kurā Kivlenieks atvairīja 31 metienus un palīdzēja "Blue Jackets" izbraukumā ar 2:1 uzveikt Ņujorkas "Rangers".

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz 2. maiju plkst. 2.00 pēc Latvijas laika, izbraukumā spēkojoties ar Karolīnas "Hurricanes".

Kā zināms, arī Merzļikins šosezon mocījies ar savainojumiem, tāpēc ir liela varbūtība, ka Kivleniekam dos iespēju spēlēt NHL.

Kolumbusas vienībai šosezon atlikuši vēl pieci mači, jo Stenlija kausa izcīņai komandai nav izdevies kvalificēties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu