Neilands trešo reizi karjerā startēs prestižajā "Giro d’Italia"

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Publicitātes foto

Trešdien savu sastāvu dalībai sezonas pirmajā grandtūrē “Giro d’Italia” paziņoja pasaules tūres riteņbraukšanas vienība “Israel Start – Up Nation”. Savās rindās Izraēlas vienības iekļāvusi arī 26 gadus veco Latvijas riteņbraucēju Kristu Neilandu, kurš šajā prestižajā velobraucienā startēs trešo reizi karjerā.

“Giro d’Italia” velobrauciens šogad risināsies jau 104. reizi. Šī tradicionāli ir arī pirmā no trijām sezonas grandtūrēm. Daļai pasaules vadošo braucēju tieši “Giro” ir sezonas galvenie mērķi. Īpaši tas attiecas uz itāļu braucējiem.

Savus nospiedumus šajā grandtūrē atstājuši arī Latvijas braucēji. Pāri visam stāv Pjotra Ugrjumova izcīnītās otrā un trešā vieta kopvērtējumā attiecīgi 1993., un 1995. gadā. Uzvaru etapā 1999. gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla kāpis arī dobelnieks Andris Naudužs, kurš 2004. gadā bija trešais vienā no etapiem. Svaigākais Top rezultāts mūsu sportistiem ir Krista Neilanda izcīnītā piektā vieta tūres 17. posmā 2019. gadā.

Pamazām komandas izziņo savus sastāvus šā gada “Giro d’Italia” velobraucienam. Viena no tām arī “Israel Start – Up Nation”. Jau labu laiku iepriekš bija zināms, ka komandas līderis cīņā par kopvērtējumu būs īrs Dans Martins. Trešdien tika atklāti arī pārējie braucēji. Par prieku Latvijas sporta draugiem, sastāvā ir iekļauts arī kuldīdznieks Krists Neilands. Viņam šī būs jau trešā dalība “Giro d’Italia”. Iepriekš šajā velobraucienā startēja arī 2018. un 2019. gada sezonās.

Bez Neilanda un Martina sastāvā iekļauti arī – Patriks Bevins, kurš lieliski palīdzēja Neilandam “Parīze – Nica” velobraucienā, Austrijas čempions individuālajā braucienā Matiass Brandls, itāļu sprinteris Davids Čimolajs, viņa tautietis Alesandro de Marči, brits Alekss Dovsets un Izraēlas riteņbraucējs Gajs Nivs.

Komandas mērķis ir cīnīties gan par augstu vietu kopvērtējumā, kur kā līderis tiks virzīts Dans Martins, gan arī pacīnīties par uzvaru atsevišķos etapos. Šeit iespējas var rasties arī Neilandam.

Galvenie tūres kopvērtējuma favorīti būs “Ineos” braucējs Egans Bernals, krievs Aleksandrs Vlasovs no “Astana”, spānis Mikels Landa (“Bahrain – Victorious”), talantīgais beļģis Remko Evenpūlss (“Decuninck – Quick Step”) un Saimons Jeitss (“BikeExchange”).

Velobrauciens startēs 8. maijā Turīnā, kad tiks veikts 9 kilometru individuālais brauciens. Tikmēr tūre noslēgsies 30. maijā Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu. Pa vidu iespējas sevi apliecināt būs gan kalnu braucējiem, gan sprinteriem, gan arī tiem, kuru mērķis ir uzvarēt no atrāvieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu