Prūsis: Bērziņam nopietni jāapdomā, vai bobslejs ir viņa sporta veids (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Bobsleja pilots Ralfs Bērziņš nav attaisnojis uz sevi liktās cerības, tāpēc viņam būtu jāapdomā, vai ir vērts turpināt karjeru šajā sporta veidā, sarunā ar TVNET atzina Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Patlaban 23 gadus vecais Bērziņš šosezon pasaules junioru čempionātā ieguva 8. vietu gan divnieku sacensībās, gan četrinieku mačos. Divnieku sacensībās Bērziņš piekāpās citam Latvijas pilotam Emīlam Cipulim, kurš ir mazāk pieredzējis un ieguva 7. vietu. Savukārt četriniekos viņš bija trešais no beigām, jo startēja tikai 10 ekipāžas.

Prūsis jau iepriekš publiski ir paudis, ka no Bērziņa tiek gaidīti labāki rezultāti gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, tomēr bobsleja pilots nav attaisnojis treneru cerības. Bērziņam šī bija piektā sezona bobslejā.

"Nebaidos un nekaunos to atkārtot - jau kārtējo gadu mēs viņu sūtījām uz pasaules junioru čempionātu ar mērķi cīnīties par medaļām, taču viņš šogad divniekos pat nebija labākais no Latvijas džekiem," sacīja Prūsis.

"Attiecībā uz Ralfu pēc šīs sezonas man daudz kas ir skaidrs. Man bija aizdomas jau pirms tam. Ralfam ir stipri jāapdomā, vai šis ir viņa sporta veids," teica treneris.

"Es nevaru viņam aizliegt nodarboties ar bobsleju, bet es kā treneris veidoju komandu un varu izvēlēties tās sastāvu," piebilda Prūsis.

Ralfs Bērziņš
Ralfs Bērziņš Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Treneris atzina, ka viņš Bērziņu vasaras treniņnometnēs gaida ierodamies vienīgi tādā gadījumā, ja pilots ir apņēmības pilns cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem.

"Ja tu atgriezies tāds pats, kāds tu biji, bet vienkārši ir pienācis nākamais gads un nākamā vasara, tad kāda jēga? Pirmkārt, viņam pašam ir jāatbild uz jautājumu: ko es te daru un kāpēc man tas bobslejs ir vajadzīgs? Ja viņš pats var uz to atbildēt, tad ir labi. Ja tikai grib piedalīties kaut kādā kustībā, tad tas nesaskan ar manu vīziju. Mani interesē rezultāts."

Prūsis atzina, ka nepilnu gadu pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm cerības uz labiem rezultātiem ir sliktākas, nekā tās bija pirms 2018. gada Phjončhanas un 2014. gada Soču olimpiskajiem mačiem, kuros tika izcīnītas medaļas.

Sarunu ar Latvijas bobsleja izlases galveno treneri pilnā apmērā varēs lasīt 5. maijā TVNET tiešsaistes žurnālā Klik.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu