Video ⟩ RFS ne bez pūlēm pieveic "Noah Jurmala" futbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Optibet" futbola virslīgas Latvijas vicečempione RFS ceturtdien devītās kārtas pirmajā spēlē Daugavpils "Noah Jurmala" komandai sagādāja otro zaudējumu šosezon.

RFS mājās ar 4:2 (2:0) uzvarēja "Noah Jurmala".

Ofosu Apija bumbu raidīja savos vārtos, bet RFS komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Sedriks Kuadio, Lukass Vilela un Darko Micevskis. Pirmos vārtus "Noah Jurmala" komandai virslīgā guva Čikezijs Nvaorisa, kuram divi "goli".

Mājinieki jau spēles sākumā norībināja vārtu pārliktni, bet "Noah Jurmala" septītajā minūtē izniekoja iespēju no standartsituācijas. Desmitajā minūtē savā soda laukumā neveiksmīgi nospēlēja Apija, kurš centās pārtvert piespēli, bet tā vietā ieraidīja bumbu vārtos.

Spēles 23.minūtē Roberts Savaļnieks pie "Noah Jurmala" soda laukuma tika paklupināts, bet Tomāšam Šimkovičam soda laukumā uz tālu stabu bumbu neizdevās nogādāt pie partnera. RFS bumbas kontrolē dominēja arī atlikušajās pirmā puslaika minūtēs, bet viesi ar pieciem futbolistiem aizsardzības līnijā ilgstoši veiksmīgi aizsargājās.

Septiņas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Savaļnieks soda laukumā bumbu no standartsituācijas izspēles piespēlēja Kuadio, kurš to novirzīja vārtos, panākot divu vārtu pārsvaru.

RFS aktīvi spēlēt turpināja arī otrā puslaika sākumā un jau pēc septiņām spēlētām minūtēm guva savus trešos vārtus. Uz maiņu nākušais Arturs Zjuzins no laukuma vidus ar tālu piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Vilelu, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

61.minūtē laukuma centrā kļūdījās Aleksejs Grjaznovs, bet Renārs Varslavāns pārtvēra bumbu un aizsteidzās pretuzbrukumā. Futbolista spēcīgais sitiens tika atvairīts, bet atlēkušo bumbu vārtos raidīja Micevskis. Minūti vēlāk "Noah Jurmala" pirmos vārtus virslīgā varēja gūt Nvaorisa, taču lēni ripojošo bumbu autā izsita RFS aizsargs.

Nigērietim Nvaorisam vārtus gūt izdevās 67.minūtē. Pēc partnera tālas piespēles futbolists apskrēja RFS aizsargu un soda laukumā bumbu raidīja vārtu kreisajā sānā. Pēc aptuveni sešām minūtēm no laukuma kreisās puses RFS izspēlēja standartsituāciju, bet Savaļnieka centrējums bija pārāk spēcīgs. Spēles temps mača pēdējās desmit minūtēs kritās, taču viesi spēja gūt arī otro vārtus.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Pems Samuels izpildīja tālu piespēli, kuru pirms soda laukuma uztvēra Nvaorisa. Futbolists ātri apstrādāja bumbu, pasitot to garām vārtsargam, un guva savu otro "golu".

"Noah Jurmala" vārtos virslīgas čempionātā ceturtdien debitēja Vladislavs Skrupskis.

Piektdien devītās kārtas spēli aizvadīs arī "Valmieras" un "Riga" komandas.

RFS čempionātu sāka ar 2:3 zaudējumu pret šā brīža līdervienību "Valmieru". Tam sekoja 1:1 pret "Ventspili", 4:0 ar "Liepāju", 1:0 ar Jūrmalas "Spartaku" un 3:3 ar "Metta", bet pēdējā spēlē ar 3:0 tika pieveikta čempionvienība "Riga".

Tikmēr Daugavpils "Noah Jurmala" virslīgā debitēja vien astotajā kārtā, ciešot sagrāvi pret "Spartaku" - 0:5.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca potenciālās virslīgas jaunpienācējas "Noah Jurmala" komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

"Noah Jurmala" cīņā par savu taisnību neapstājās un šo lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas lēma klubam piešķirt pagaidu LFF-A licenci dalībai virslīgas čempionātā. CAS aizvien turpina izskatīt šo lietu.

Pirmajā mačā "Noah Jurmala" galvenā trenera krievu speciālista Artjoma Gorlova rīcībā bija 16 futbolisti, no kuriem laukumā netika vien divi. Vienības rindās pirmajā mačā bija redzami vairāki Latvijā labi zināmi futbolisti. Viņu vidū ir Klāvs Kramēns, Vladislavs Kuzmins, Gatis Štrauss, Aleksejs Grjaznovs un Alans Siņeļņikovs.

Tāpat LFF tīmekļa vietnē atrodamajā Daugavpils komandas sastāvā pagaidām iekļauti deviņi leģionāri, no kuriem ganietis Ofosu Apija iepriekš spēlēja "Liepājas" klubā, bet Pams Samuels un Čikezijs Nvaorisa spēlējuši "Spartaka" rindās.

Iepriekšējā čempionāta rezultatīvākās vienības RFS rindās četrus vārtus iesitis Darko Lemajičs, kurš ieņem otro vietu šajā rādītājā līgā, bet divus vārtus guvis Žiga Lipuščeks un Tomāšs Šimkovičs.

Turnīra vadībā ar 14 punktiem sešos mačos ir "Valmiera" un RFS, kas aizvadījusi par spēli vairāk. 13 punkti ir "Riga", piecās cīņās desmit punktus sakrājusi "Daugavpils", bet sešus - "Liepāja". "Spartaks" tikpat sakrājis sešās spēlēs. "Metta" izcīnījusi trīs punktus sešos dueļos, bet "Ventspils" - vienu punktu piecās spēlēs, kamēr zaudējumi abās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu