49 gadus vecais Jāgrs ieved komandu atpakaļ Čehijas "Extraligā" un vēlas turpināt karjeru (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: Josef Poláček (www.rytirikladno.cz)

Hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs palīdzējis Kladno "Rytiri" komandai triumfēt Čehijas otrajā līgā un atgriezties pašmāju virslīgā jeb "Ekstraliga" čempionātā, tomēr 49 gadus vecais uzbrucējs negrasās beigt karjeru.

"Rytiri" ceturtdien ar rezultātu 5:2 pārspēja Jihlavas "Dukla" komandu. Uzvarētāju sastāvā Jāgrs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Kladno komanda, kuras īpašnieks ir pats Jāgrs, Čehijas otrās līgas finālsērijā līdz četrām uzvarām pārspēja pretiniekus ar 4-3.

Jāgrs izslēgšanas spēļu turnīrā 16 mačos guva divus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt regulārajā čempionātā Čehijas hokeja zvaigzne 19 mačos sakrāja 12 rezultativitātes punktus (2 vārti + 10) piespēles.

Jāgram šī bija 33. sezona profesionālajā hokejā, tomēr viņš vēl neplāno beigt karjeru. Viņš vēlas pārstāvēt Kladno komandu nākamajā sezonā Čehijas "Ekstralīgā".

"Ticu, ka man vēl ir iekšā," sacīja Jāgrs, kurš citēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mājaslapā. "Tas viss ir saistīts ar smagu darbu, kas ir jāiegulda," piebilda hokejists.

"Man ir jātrenējas cītīgāk, lai izvairītos no svara pieauguma. Biju pieradis, ka varu gūt vārtus, kad to vēlos. Es strādāju kopš agras jaunības, lai to spētu izdarīt, bet tagad jūtu, ka tas vairs nav iespējams."

Jāgrs vēl salīdzinoši nesen spēlēja NHL. Viņa pēdējā pietura pasaules spēcīgākajā hokeja līgā bija Kalgari "Flames" komanda 2017./18. gada sezonā, kad viņš 22 mačos guva vienus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Kladno komanda spēlēja Čehijas "Ekstralīgā", regulārajā čempionātā Jāgrs piedalījās 38 spēlēs, guva 15 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles. Nu pēc triumfa otrajā līgā "Rytiri" komanda atgriezusies pašmāju hokeja elitē.

"Galvenais iemesls, kāpēc joprojām gribu spēlēt, ir mana atbildība par klubu. Ja man tās nebūtu, es te nelidinātos pa ledu, tāpēc ka es sevi tādā veidā apkaunoju," atzina Jāgrs.

"Es no sevis gaidu daudz vairāk. Apzinos, ka mani (biznesa) partneri atstās komandu, ja es to atstāšu. Tāpēc man nav izvēles."

Pērn decembrī bija paredzēta sērija ar spēlēm uz atklātajiem laukumiem, taču Covid-19 pandēmijas dēļ šos mačus pārcēla uz 2021. gada decembri. Jāgrs ir apsolījis piedalīties šajos mačos, kas ir papildus motivācija turpināt karjeru.

"Es nevaru aiziet. Spēles ir izpārdotas. Zinu, ka man jākļūst daudz labākam. Gribu kļūt labāks, lai varu palīdzēt komandai. Esmu pārliecināts, ka darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu savam klubam."

Jāgrs debitēja Kladno komandā Čehijas čempionātā 1988.89. gada sezonā, bet karjeras turpinājumā viņš 24 sezonas pavadīja NHL. Viņš ar Pitsburgas "Penguins" komandu izcīnīja Stenlija kausu 1991. un 1992. gadā.

NHL vēsturē Jāgrs ir līderis uzvaru nesošajos vārtu guvumos (135), otrais rezultativitātes punktu skaita ziņā (1921) un trešais kopumā gūtajos vārtos (766), kā arī ceturtais pēc aizvadīto spēļu daudzuma (1733), piektais rezultatīvajās piespēlēs (1155) un piektais punktos Stenlija kausā (201).

1998./99. gada sezonā Jāgru atzina par NHL sezonas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Viņš piecas reizes kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju (1994./95 un no 1997. līdz 2001. gadam).

Jāgrs arī trīs sezonas spēlējis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot Omskas "Avangard' komandu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu