Pasaules čempionātā Rīgā Krievijas himnas vietā skanēs Čaikovska skaņdarbs (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga"
Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga" Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules hokeja čempionātā Rīgā Krievijas himnas vietā skanēs komponista Pētera Čaikovska skaņdarbs, paziņojis Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Čaikovska mūzika aizstās Krievijas himnu šīs vasaras Tokijas olimpiskajās spēlēs un Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Decembrī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), izskatot Krievijas vērienīgo dopinga skandāla lietu, lēma, ka lielvalsts sporta pasākumos, tai skaitā Tokijas un Pekinas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, kā arī 2022. gada Pasaules kausā futbolā, ar savu komandu nedrīkstēs piedalīties nākamos divus gadus.

Tāpat nākamajās divās olimpiskajās spēlēs un arī visu sporta veidu pasaules čempionātos nedrīkst lietot Krievijas karogu un šīs valsts himnu.

"Sākotnēji bijām paredzējuši izmantot IIHF himnu, bet Krievijas Hokeja federācija lūdza to aizstāt ar Čaikovski. Mēs vienojāmies. Tāpēc jā, Čaikovskis skanēs pasaules čempionātā," aģentūra TASS citē Fāzela teikto. 

Krievija jau bija piedāvājusi himnas vietā atskaņot Otrajā pasaules karā populāro dziesmu "Katjuša", kas ir uzvaras pār Vāciju simbols. Šis priekšlikums tika noraidīts.

Pasaules čempionāts Rīgā risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu