LFF par nenokārtotiem parādiem piespriež "Noah" naudassodu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Noah" komandas kapteinis Alans Siņeļņikovs (priekšplānā).
"Noah" komandas kapteinis Alans Siņeļņikovs (priekšplānā). Foto: https://www.facebook.com/fkspartaks

"Optibet" futbola virslīgas komanda Daugavpils "Noah Jurmala" joprojām nav nokārtojusi saistības ar Ilūkstes NSS un bijušo spēlētāju Dmitriju Klimaševiču, izriet no Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas (DK) lēmuma.

FF DK, konstatējusi, ka no "Noah Jurmala" puses joprojām nav izpildīts 28.janvāra LFF DK lēmums attiecībā uz uzlikto pienākumu veikt finansiālo saistību izpildi pret Ilūkstes NSS, kā arī 4.marta LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas lēmums par darba samaksas izmaksu bijušajam komandas spēlētājam Dmitrijam Klimaševičam.

Tādējādi DK vienbalsīgi nolēmusi piemērot "Noah Jurmala" naudas sodu 400 eiro apmērā. Tāpat "Noah Jurmala" aizliegts reģistrēt jaunus spēlētājus - šis aizliegums stājas spēkā no nākamā spēlētāju reģistrācijas perioda.

DK arī noteikusi "Noah Jurmala" termiņu - 10.maiju - iepriekšminēto LFF juridisko institūciju lēmumu izpildei.

LFF DK ņem vērā arī to, ka klubu licencēšanas procesa ietvaros "Noah Jurmala" ir iesniedzis dokumentus, kas apliecina kluba ienākumus 700 000 eiro apmērā, līdz ar to sistemātiska LFF juridisko institūciju lēmumu nepildīšana var tikt izskatīta kā potenciāla LFF Klubu licencēšanas noteikumu pārkāpšana, un, iespējams, nepatiesas informācijas iesniegšana LFF attiecībā uz finanšu kritērija izpildi. Klubam var tikt piemērotas papildus sankcijas LFF Klubu licencēšanas noteikumos un LFF Disciplinārajā reglamentā paredzētajā kārtībā.

DK 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas "Noah Jurmala" komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

Tiesa, aprīļa vidū Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) pieņemtais pagaidu lēmums paredzēja Jūrmalas "Noah" komandai provizoriski piešķirt licenci startam virslīgas čempionātā, tādējādi daugavpilieši līdz pilnvērtīgam lēmumam varēs spēlēt virslīgā.

"Noah Jurmala" virslīgā debitējusi ar diviem zaudējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu