Ostapenko pārliecinoši pārvar Madrides turnīra pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 uzveica Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 50.vietu, bet Hercoga ir 73.pozīcijā.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 65 WTA ranga punktus. Tajā viņa tiksies ar kādu no ASV tenisistēm - Venusu Viljamsu (WTA 91.) vai Dženiferu Breidiju (WTA 14.).

Aptuveni 65 minūšu ilgajā cīņā Ostapenko bija labāka pie savas serves un arī serves uzņemšanā. Latvijas tenisistes atspēlēja visas piecas breikbumbas, bet pretiniece servi nosargāja sešos no desmit gadījumiem.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija tikušās.

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā ar 7-6 (9:7), 4-6, 4-6 piekāpās čehietei Karolīnai Plīškovai. Šosezon Latvijas tenisiste otro kārtu pārvarējusi vien turnīros Austrālijā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Hercoga šosezon nevienā WTA raudzes turnīrā nav spējusi pārvarēt otro kārtu, bet pirms nepilnām divām nedēļām viņa Portugālē uzvarēja Oeirašas W-60 sacensībās. Madridē viņa zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, taču iekļuva pamatturnīrā kā "laimīgā zaudētāja".

Latvijas tenisistei šosezon vienspēlēs ir desmit uzvaras un septiņi zaudējumi, bet Hercoga desmit spēlēs izcīnījusi četrus panākumus.

Ostapenko karjerā izcīnījusi trīs WTA kategorijas titulus, tai skaitā uzvarējusi 2017.gada "French Open" turnīrā. Arī Hercoga karjeras laikā tikusi pie trim tituliem, no kuriem nesenākais iegūts 2019.gadā Lugano.

Latvijas tenisiste Madridē spēlē ceturto reizi un ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Latvijas tenisiste piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu pirmajā kārtā spēlēs ar Makoto Ninomiju no Japānas un Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu.

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu