Samoilovs/Šmēdiņš Pasaules tūres posmā apstājas astotdaļfinālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Meksikas pilsētā Kankunā cieta zaudējumu Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā.

Turnīrā ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, kas ļāva izslēgšanas turnīru sākt no pirmās kārtas.

Tajā latvieši ar rezultātu 2-0 (21:16, 23:21) pārspēja austriešus Aleksandru Hūberu un Kristoferu Dresleru, kuri bija izsēti ar 26.numuru.

Uzvara deva iespēju spēlēt astotdaļfinālā, kurā Latvijas duets ar 0-2 (20:22, 15:21) atzina ar 19.numuru izlikto poļu Pjotra Kantora un Bartoša Losjaka pārākumu.

Ciešot zaudējumu astotdaļfinālā, Latvijas pludmales volejbolisti turnīru noslēdza dalītā devītā vietā.

Pirmajā A grupas cīņā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:14, 20:22, 17:15) uzvarēja čīliešus Marko un Estebanu Grimaltus, kuriem piešķirts 17.numurs. Savukārt otrajā mačā viņi ar 0-2 (21:23, 11:21) piekāpās brazīliešiem Alisonam Seruti un Alvaru Filjam, kuriem turnīrā piešķirts pirmais numurs.

Sieviešu konkurencē Latvija nav šajā posmā nav pārstāvēta.

Turnīrs Kankunā notiks līdz svētdienai.

Visos trijos Kankunas posmus startēt plānoja arī otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, taču Pļaviņam Turcijā konstatēja saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā pāris vēlāk nolēma nebraukt uz Meksiku.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Graudiņa/Kravčenoka šosezon pirmo reizi kopā spēlēja Kankunas otrajā posmā un ierindojās dalītā 25.vietā, bet pirmajā etapā Kravčenoka pārī ar Varvaru Brailko nespēja pārvarēt kvalifikāciju.

Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, ko vēlāk ieguva arī pirmajā Kankunas posmā. Otrajā Kankunas posmā duets ieņēma dalītu devīto vietu. Tikmēr Pļaviņš/Točs savu līdz šim vienīgo turnīru Dohā noslēdza dalītā 25.vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu