Video ⟩ FK "Liepāja" mača galotnē izrauj uzvaru pret BFC "Daugavpils"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: FK Liepāja/Facebook

Pamatlaika pēdējās minūtēs vārtus gūstot Jevgeņijam Berjozkinam, "Liepājas" komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpili".

Uzvara liepājniekiem ļāva pietuvoties ceturtajā pozīcijā esošajiem daugavpiliešiem.

Laukuma saimnieki jau pirmajās sekundēs izdarīja sitienu pa "Liepājas" vārtiem, bet turpmāk pirmajā puslaikā līdz 41.minūtei, kad Artūrs Karašausks pēc tāla sitiena norībināja vārtu pārliktni, nebija daudz bīstamu momentu. Puslaika izskaņā lieliska iespēja bija Ola Izraēlam, kurš no asa leņķa sita tikai nedaudz garām vārtiem.

Vēl viena izdevība daugavpiliešiem bija 13 minūtes pirms pamatlaika beigām, taču pēc mājinieku pretuzbrukuma Īzaka Nortija sisto bumbu nofiksēja "Liepājas" vārtsargs Krišjānis Zviedris. Savukārt 86.minūtē no tuvas distances pāri vārtiem sita Izraēls, vēlreiz izniekojot savu iespēju.

Mača kulminācija bija trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc Eduarda Tīdenberga "firmas gājiena" - centrējuma no malas soda laukumā - precīzi ar galvu sita Berjozkins, panākot 1:0. Dažas minūtes vēlāk otrā laukuma galā Edgars Ivanovs pēc stūra sitiena tikai nedaudz raidīja bumbu pāri vārtiem.

"Daugavpils" negaidīti labās sezonas sākumu viegli aizēnoja pēdējais duelis ar čempioni "Riga", kas Latgales klubam pirmo zaudējumu sezonā sagādāja ar 4:0. Iepriekšējās divās spēlēs "Daugavpils" ar 1:0 un 3:2 attiecīgi uzvarēja "Ventspili" un "Metta", bet vēl pirms tam neizšķirti spēlēts ar līdervienību "Valmieru" (2:2).

Liepājniekiem pēdējā spēlē pret "Ventspili" (1:0) izdevās nokāpt no zaudējumu takas, jo iepriekš trīs mačos atzīts "Valmieras" (1:2), RFS (0:4) un "Riga" (0:2) pārākums.

Abi klubi pagājušajā sezonā savā starpā tikās četrreiz, no kurām viena spēle tika aizvadīta Latvijas kausā. Divos virslīgas dueļos liepājnieki uzvarēja ar 4:0 un 2:0, bet vēl viens mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Latvijas kausa astotdaļfinālā "Liepāja" bija pārāka ar 1:0 un vēlāk arī izcīnīja trofeju.

Teju katrā spēlē ļoti pamanāms ir daugavpilietis Valērijs Afanasjevs, kuram šosezon piecās spēlēs ir divas rezultatīvas piespēles.

Otrā sestdienas mačā Ventspils 2.pamatskolas stadionā vietējais klubs plkst.16 uzņems "Metta" vienību. Arī šo spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Piektdien devītās spēļu kārtas ievadā RFS mājās ar 4:2 uzvarēja Daugavpils "Noah Jurmala".

Turnīra vadībā ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir "Valmiera", bet RFS iekrājusi par trim punktiem mazāk. 13 punkti sešās spēlēs ir "Riga", sešās cīņās desmit punktus sakrājusi "Daugavpils", bet deviņus - "Liepāja". "Spartaks" tikpat sakrājis sešās spēlēs. "Metta" izcīnījusi trīs punktus sešos dueļos, bet "Ventspils" - vienu punktu piecās spēlēs, kamēr zaudējumi abās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu