Video ⟩ "VEF Rīga" basketbolisti iekļūst LBL finālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aizeja Pinjeiro (pirmais no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Olmens
Aizeja Pinjeiro (pirmais no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Olmens Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" komanda sestdien nodrošināja vietu šī sezonas "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā, kur tiksies ar "Ventspils" vai "Ogres" vienību.

Rīdzinieki pusfināla trešajā spēlē mājās ar rezultātu 101:82 (27:21, 25:21, 21:22, 28:18) guva virsroku pār "Liepāju", sērijā līdz trim uzvarām nodrošinot panākumu ar 3-0.

"VEF Rīga" komandā ar 35 punktiem izcēlās Kails Olmens, pa 13 punktiem bija Maiklam Kaizeram un Kristeram Zorikam, bet desmit punktus iekrāja Artis Ate. Zem groziem astoņas bumbas izcīnīja Aleksandrs Madsens.

Liepājniekiem 22 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Roberts Blumbergs, 16 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas bija Robertam Bērziņam, 16 punktus guva Dāvis Geks, bet 12 - Guntis Sīpoliņš.

Spēles pirmajās trīs minūtēs lielākoties priekšā bija liepājnieki, bet pēc rucavnieka Arta Ates tālmetiena "VEF Rīga" pārņēma vadību un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 27:21. Nākamajā nogrieznī mājinieki iekrāja 13 punktu pārsvaru un pēc pirmajām 20 minūtēm komandas šķīra desmit punkti - 52:42 "VEF Rīga" labā.

Līdzīgi aizritēja arī trešais ceturksnis, bet ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs pēc Dāvja Geka un Roberta Bērziņa precīzajiem metieniem "Liepāja" pretinieku pārsvaru sadeldēja līdz četriem punktiem (73:69). Tiesa, turpmākajās trīs minūtēs rīdzinieki atbildēja ar 15 punktu izrāvienu un ielika pamatus gana pārliecinošai uzvarai.

Pusfināla pirmajā spēlē "vefieši" viesus no Liepājas sagrāva ar 99:60, bet otrajā mačā Liepājā rīdzinieki bija pārāki ar 100:81.

Otrā pusfināla sērijā starp "Ventspils" un "Ogres" komandām ir neizšķirts 1-1.

"VEF Rīga" vienībai kā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīra spēcīgākajam klubam šī būs tikai trešā cīņa LBL izslēgšanas spēlēs. Tikmēr liepājnieki pagājušajā piektdienā ceturtdaļfinālā ar 66:59 uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un sērijā līdz trim uzvarām bija pārāka ar 3-2.

Šosezon komandas LIBL sacensībās ir tikušās piecreiz. Divās pirmajās ar 104:63 un 95:81 uzvaru svinēja rīdzinieki. 16.janvārī "Liepāja" viesos uzvarēja ar 83:77, bet atlikušajās divās cīņās atkal ar 85:74 un 108:57 pārāka bija Rīgas vienība.

Rīdziniekiem LIBL turnīrā rezultatīvākais ar vidēji 15,7 gūtajiem punktiem spēlē bija Kails Olmens, ik spēlē pievienodams arī 4,7 rezultatīvas piespēles. 12,5 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Maikla Kaizera kontā.

Liepājniekiem septiņās "play-off" cīņās Guntis Sīpoliņš vidēji mačā sakrājis 15,71 punktu un 6,29 atlēkušās bumbas, bet Iļja Gromovs 11,57 punktiem pievienojis 10,86 atlēkušās bumbas, kas ir labākais rādītājs izslēgšanas spēlēs.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles aizrit bez skatītāju klātbūtnes.

Liepājas komanda vietējā čempionāta pusfinālā pēdējo reizi spēlēja 2016.gadā, bet rīdzinieki ir pēdējo divu gadu uzvarētāji.

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu