Kalniņš izcīna sudrabu karatē premjerlīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalvis Kalniņš
Kalvis Kalniņš Foto: No personīgā arhīva

Latvijas cīkstonis Kalvis Kalniņš svētdien Lisabonā izcīnīja sudrabu karatē premjerlīgas posma finālā.

Kalniņš, kurš startē "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, finālā ar 0:5 zaudēja Kazahstānas pārstāvim Kaisaram Alpisbairam.

Latvijas sportists premjerlīgas posmā pēdējo reizi uz goda pjedestāla stājās 2019.gadā Maskavā, kad izcīnīja bronzu. Premjerlīgas posmā pēdējā uzvara izcīnīta 2014.gadā Austrijas pilsētā Zalcburgā.

Kalniņam šī bija pirmās sacensības pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Pusfinālā Kalniņš cīnījās 4:4 ar ēģiptieti Karimi Aboeitu, bet pēc papildrādītājiem sasniedza finālu. Trešajā kārtā Latvijas sportists ar 2:1 uzveica 2018.gada pasaules čempionu Andželo Kreščenco no Itālijas, bet apakšgrupas finālā tika izcīnīta uzvara 2:0 pār 2019.gada Āzijas čempionu Sadridinu Sajmatovu no Uzbekistānas.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Kalniņam būs jāstartē svara kategorijās līdz 67 kilogramiem. Olimpiskajā rangā viņš šajā svara kategorijā ieņem 25.vietu, bet izcīnītie punkti Lisabonā vēl nav ieskaitīti reitingā.

Latvijas karatē cīkstonis Andrejs Ozerovs sestdien Lisabonā cieta zaudējumu karatē premjerlīgas posma pirmajā cīņā.

Ozerovs, kurš startēja "kumite" grupā svara kategorijā virs 84 kilogramiem, pirmās kārtas cīņā ar 0:4 atzina Baltkrievijas sportista Aļakseja Vodčica pārākumu.

Tikmēr Marija Luīze Muižniece svara kategorijā līdz 55 kilogramiem nepārvarēja otro kārtu.

Karatē būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu