Ausēja pēdējo sekunžu tālmetiens ieved "Ventspili" LBL finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Ausējs
Artūrs Ausējs Foto: Juris Presņikovs

Pateicoties Artūra Ausēja pēdējo sekunžu tālmetienam, Ventspils" komanda otrdien svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla ceturtajā spēlē, nodrošinot vietu finālā, kurā tiksies ar savu principiālo pretinieci "VEF Rīga" vienību.

"Ventspils" viesos ar rezultātu 75:72 (14:19, 11:19, 25:16, 25:18) uzvarēja "Ogri", sērijā līdz trim uzvarām nodrošinot panākumu 3-1.

Ausējs bija ražīgākais uzvarētāju rindās, gūstot 19 punktus un atdodot septiņas rezultatīvas piespēles. Māris Gulbis pievienoja 13 punktus, 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Krisam Kofijam, bet desmit punktus guva Kristaps Mediss.

Ogrēniešiem 19 punktus, 11 no tiem pirmajā ceturtdaļā, guva Jānis Antrops, 14 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Rihardam Kuksikam, bet 11 punktus iemeta Andrē Volkers.

"Ogre" vadībā atradās pirmās trīs ceturtdaļas, vienubrīd iekrājot 13 punktu pārsvaru, bet ceturtā ceturkšņa ievadā kurzemnieki veica septiņu punktu izrāvienu un pirmo reizi spēlē pārņēma vadības grožus (57:54). Ar precīzu tālmetienu Jānis Antrops izlīdzināja rezultātu, bet aiz perimetra nekļūdīgs bija arī Kristaps Ķilps - 60:57.

Artūra Ausēja precīzais "trejacis" deva ventspilniekiem jau sešu punktu pārsvaru, bet ceturtdaļas vidū Edgars Lasenbergs bija divreiz trāpīgs no soda metienu līnijas - 65:57. Andrē Volkers atbildēja ar trīspunktu gājienu, bet turpinājumā Ausējs bija precīzs pēc caurgājiena un Lasenbergs iemeta tālmetienu (69:60).

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas trīs minūtes, Rihards Kuksiks ventspilnieku pārsvaru samazināja līdz trim punktiem, bet pusotru minūti pirms finālsvilpes Kristaps Dārgais iemeta vienu soda metienu (70:72). Vēl vienu precīzu brīvmetienu 63 sekundes pirms mača beigām pievienoja Antrops, bet 25 sekundes pirms finālsvilpes Kuksiks ar vēl vienu "sodiņu" izlīdzināja rezultātu (72:72).

"Ventspilij" palika pilns laiks uzbrukumam, kuru ar precīzu tālmetienu divas sekundes pirms mača beigām noslēdza Ausējs, izraudams ventspilniekiem uzvaru. "Ogre" savu iespēju izraut neizšķirtu neizmantoja un ar "Liepāju" spēlēs par bronzas medaļām.

Pirmajā spēlē ar 93:83 uzvarēja ogrēnieši, bet otrajā un trešajā mačā ar 84:79 un 74:73 pārāki bija ventspilnieki.

"VEF Rīga" pusfinālā ar 3-0pārspēja "Liepāju".

Latvijas-Igaunijas čempionātā (LIBL) komandas savā starpā tikās piecreiz, trijās no tām uzvaru svinot "Ventspilij". Kurzemnieki uzvarēja ar 83:76, 82:81 un 88:82, bet piekāpās ar 65:93 un 82:100.

Ventspilnieki pirms LBL izslēgšanas turnīra pēdējo spēli aizvadīja LIBL ceturtdaļfinālā 8.aprīlī, kad ar 69:79 piekāpās Igaunijas komandai Raplas "Avis Utilitas", noliekot čempionu pilnvaras. Pēc lieliska sezonas sākuma ventspilnieki piebremzēja tās beigās, pēdējās 13 cīņās piedzīvodami astoņus zaudējumus. Pamatturnīru gan izdevās beigt ar 96:66 uzvaru Valmierā.

Tikmēr "Ogre" ceļā uz LBL pusfinālu sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja "Latvijas Universitāti", kas otrajā duelī ogrēniešus uzvarēja ar 82:70.

LIBL bronzas medaļu ieguvējai "Ogres" vienībai līderi ar vidēji mačā gūtiem 15,7 un 13,9 punktiem bija attiecīgi Andrē Volkers un Rihards Kuksiks. Arī LBL izslēgšanas turnīrā viņi ir starp vadošajiem spēlētājiem ar attiecīgi 14 un 11,1 punktu.

"Ventspils" komandā LIBL ar vidēji mačā gūtiem 16,6 punktiem rezultatīvākais šosezon bija Māris Gulbis, kurš 2019.gada pavasarī jau cēla virs galvas uzvarētāja kausu. Viņam tuvākie asistenti bija Artūrs Ausējs ar 15,2, Kristofers Kofijs ar 12 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām un Kristaps Mediss ar 10,7 punktiem.

Īsi pirms LIBL pamatturnīra beigām līgums tika lauzts ar vēl vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem Kemeronu Randlsu (14,6 punkti).

LBL izslēgšanas spēļu laikā līderis punktu gūšanā ar trijās spēles vidēji mačā gūtiem 20,7 punktiem ir Kofijs.

Zīmīgi, ka pirms gada Covid-19 pandēmijas dēļ pusfinālā abi klubi nevarēja tikties, bet vēlāk LBS vadība lēma sudrabu piešķirt "Ogrei", kas turnīra pārtraukšanas brīdī tabulā ieņēma augstāku vietu.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles noris bez skatītāju klātbūtnes.

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu