Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente: Itālija ir piemērs, kā attīstīt paralimpisko kustību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daiga Dadzīte
Daiga Dadzīte Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Itālija ir piemērs, kā valstī attīstīt paralimpisko kustību un Latvijas Paralimpiskās komiteja (LPK) līdzīgu sistēmu labprāt iedibinātu arī Latvijā, tiekoties ar Latvijas paralimpiskās kustības patronesi, Valsts prezidenta dzīvesbiedri Andru Leviti, akcentēja LPK prezidente Daiga Dadzīte.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, trešdien Rīgas pilī Levite tikās ar LPK prezidenti Dadzīti un ģenerālsekretāri Lieni Apini, lai pārrunātu paralimpiskās kustības Latvijā aktualitātes, gatavošanos Paralimpiskajām spēlēm Tokijā šovasar un Paralimpiskā sporta centra būvniecības projekta gaitu.

Pievienojoties Valsts prezidentam oficiālā vizītē uz Vatikānu un Itāliju, Levite izmantos izdevību un 12.maijā Romā tiksies ar Itālijas Paralimpiskās komitejas vadību.

LPK pārstāves norādīja, ka Covid-19 pandēmija vēl vairāk pastiprinājusi nepieciešamību pēc Paralimpiskā sporta centra, jo lielākā daļa pašvaldību uzturētās treniņvietas visā Latvijā, kur līdz šim trenējās parasportisti, ir slēgtas. Savukārt privāto sporta infrastruktūru izmantošana ir cieši saistīta ar finansējuma iespējām.

Levite pauda bažas par to, ka parasportistiem jau pavisam drīz jādodas uz Paralimpiskajām spēlēm Tokijā, bet viņiem visu gadu nav bijusi iespēja atbilstoši trenēties.

"Cīnīšanās par vienlīdzīgu attieksmi no ierēdniecības, par atbilstošām treniņvietām un to, lai praktiskajā dzīvē viss darbotos tāpat kā "uz papīra", paņem daudz enerģijas, kas mūsu parasportistiem būtu jāvelta, gatavojoties paralimpiskajām spēlēm," atzina Levite.

Valsts prezidenta kancelejā norādīja, ka vairāki Latvijas paralimpieši dzīvo un trenējas ārzemēs, tai skaitā Itālijā, lai pilnvērtīgi gatavotos gan čempionātiem, gan paralimpiskajām spēlēm.

Noslēgumā pārrunājot gatavošanos Paralimpiskajām spēlēm Tokijā šovasar, Levite norādīja, ka, ja Paralimpiskās spēles Tokijā notiks, viņa labprāt kā paralimpiskās kustības patronese turp dosies un atbalstīs mūsu parasportistus, kuri ik reiz mājās pārved vairākas medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu