Video ⟩ Kivlenieks izcīna otro uzvaru NHL spēlētāja karjerā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks sestdien izcīnīja savu otro uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāja karjerā.

Kivlenieks palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai mājās ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) papildlaikā pārspēt Detroitas "Red Wings".

Latvijas hokeja vārtsargs atvairīja 33 no 37 pretinieku metieniem (89,2%). Kivlenieks spēlēja otro maču pēc kārtas, dienu iepriekš tika piedzīvots zaudējums.

Kivlenieks izcīnīja otro uzvaru savā NHL spēlētāja karjerā. Pirmais panākums bija pērn janvārī, kad viņš aizvadīja NHL debijas spēli.

Latviešu vārtsargs tagad karjerā kopumā laukumā devies astoņās NHL spēlēs, un divās no tām izdevies izcīnīt uzvaru. Vidēji mačā ielaistas 3,09 ripas un atvairīti 89,9% metienu.

"Blue Jackets" sezonas pēdējās divās spēlēs vārtu drošību uzticēja Kivleniekam, kamēr Elvis Merzļikins bija pieteikts mačiem kā rezervists, bet soms Jonass Korpisalo atlabst no savainojuma.

Sezonas pēdējā mačā "Blue Jackets" labā vārtus guva amerikāņi Kems Atkinsons, Eriks Robinsons un Džeks Rosloviks, kā arī kanādietis Makss Domi un dānis Olivers Bjorkstrands.

Robinsons un Bjorkstrands veica arī rezultatīvu piespēli, līdz ar to viņu kontā 1+1. Amerikāņu aizsargs Sets Džounss veica trīs rezultatīvas piespēles, bet somu uzbrucējs Patriks Laine divreiz asistēja komandas biedriem.

NHL regulāro čempionātu "Blue Jackets" noslēdza Centrālās divīzijas pēdējā jeb astotajā vietā ar 48 punktiem 56 spēlēs (18 uzvaras), bet "Red Wings" ierindojās septītajā pozīcijā ar tikpat punktiem, taču izdevās izcīnīt par vienu uzvaru vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu