Merzļikina un Kivlenieka pārstāvētajai "Blue Jackets" būs jauns treneris

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Tortorella
Džons Tortorella Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", kuru pārstāv latviešu vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, neturpinās vadīt galvenais treneris Džons Tortorella, svētdien paziņoja kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens.

62 gadus vecais ASV hokeja speciālists par "Blue Jackets" galveno treneri kļuva 2015. gadā. Kolumbusas vienību treneris vadīja sešas sezonas, no kurām pirmajā un pēdējā neizdevās iekļūt Stenlija kausā.

"Blue Jackets" saīsinātajā NHL sezonās Centrālajā divīzijā regulāro čempionātu noslēdza pēdējā jeb astotajā pozīcijā ar 48 punktiem. 56 mačos izdevās izcīnīt tikai 18 uzvaras.

Tortorellas vadībā 2016./17. gada sezona "Blue Jackets" komandai bija labākā kluba vēsturē - 82 mačos izdevās izcīnīt 50 uzvaras un sakrāt 108 punktus. Stenlija kausā gan ne reizi neizdevās tikt tālāk par otro kārtu.

Iepriekš trenera karjerā Tortorella vadīja arī NHL komandas Tampabejas "Lightning", Ņujorkas "Rangers" un Vankūveras "Canucks". 2004. gadā ar "Lightning" viņam izdevās izcīnīt Stenlija kausu.

"Tas bija šausmīgi. Neesmu drošs, vai mēs kaut reizi izcīnījām divas uzvaras pēc kārtas. Zinu, ka mēs noteikti neguvām trīs uzvaras pēc kārtas. Tas man bija kā spēriens pa zobiem," sarūgtinājumu par neveiksmīgo sezonu neslēpa treneris.

Tortorellam pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar "Blue Jackets", taču sadarbība netiks turpināta, vēsta "The Atletic" un ESPN. Pieredzējušais speciālists norādījis, ka viņš vēlas turpināt trenera darbu un nedomā noslēgt karjeru.

Merzļikinam un Kivleniekam ir spēkā līgumi ar "Blue Jackets" komandu arī uz nākamo sezonu, līdz ar to viņiem Kolumbusā būs jauns galvenais treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu