Video ⟩ Muritala sarūpē "Metta" futbolistiem pirmo uzvaru sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Junusa Muritala
Junusa Muritala Foto: Eduards Grencmanis (optibetvirsliga.com)

Divus vārtus gūstot Junusam Muritalam, "Metta" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

"Metta" vienībai līdz pirmajai uzvarai 2021.gada sezonā bija jāgaida deviņas spēles.

Iepriekšējo uzvaru virslīgā "Metta" izcīnīja pērn augustā, pārspējot FK "Tukums 2000". Kopš tā laika panākumu nebija izdevies izcīnīt 21 spēlē - četri neizšķirti un 17 zaudējumi.

Rīdzinieku uzbrukuma līderis Muritala šosezon guvis septiņus vārtus, virslīgas bombardieru sarakstā atpaliekot tikai no "Riga" pussarga Stefana Miloševičs, kurš izcēlies desmit reizes.

Pirmos vārtus Muritala guva devītajā minūtē - nigēriešu uzbrucējs pie vārtiem uztvēra no pārliktņa atlēkušo bumbu un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja to tīklā - 1:0. Muritala gan puslaika turpinājumā lieki pārkāpa noteikumus un nopelnīja savu šosezon ceturto dzelteno kartīti, kas liegs piedalīties nākamajā virslīgas spēlē.

Spēles 35.minūtē pa pārliktni trāpīja arī viesi, ar skaistu sitienu izceļoties Kvadvo Asamoā. Tuvojoties puslaika beigām, pēc Normunda Uldriķa pārkāpuma soda laukumā uz "mettiešu" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Strīdīgi piešķirto "pendeli" 40.minūtē izpildīja Heitems Kerbašs, kurš sita krietni pāri vārtiem.

Rīgas komanda savu vadību nostiprināja 54.minūtē, kad pēc stūra sitiena ar galvu bumbu vārtos ieraidīja Muritala. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām jūrmalniekiem bija iespēja vienus vārtus atgūt, taču Anatolija Prepelita soda sitienu neitralizēja Jānis Beks.

Pirms tam valsts čempione "Riga" mājās ar 4:1 (3:1) pārspēja "Liepāju", bet "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) guva virsroku pār Daugavpils "Noah".

Kārtas pēdējā spēle starp RFS un "Ventspili" notiks pirmdien. Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Turnīra vadībā ar 20 punktiem deviņos dueļos ir "Valmiera", tālāk ar 19 punktiem deviņās cīņās ir "Riga" komanda, kurai ar 17 punktiem astoņos mačos seko RFS. Septiņās cīņās pie 13 punktiem tikusi "Daugavpils", 12 punkti "Liepājai", bet "Spartaks" un "Metta" seko ar sešiem punktiem. "Ventspilij" ir četri punkti, bet zaudējumi visās trīs spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala" futbolistiem.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu