Video ⟩ "San Pablo" basketbolisti nosargā FIBA Čempionu līgas uzvarētāju titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"San Pablo" basketbolisti
"San Pablo" basketbolisti Foto: FIBA.com

Spānijas klubs Burgosas "San Pablo" svētdien Ņižņijnovgorodā triumfēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas finālturnīrā, nosargājot pērn izcīnīto titulu.

Burgosas klubs finālā ar rezultātu 64:59 (15:13, 14:15, 17:11, 18:20) uzvarēja Turcijas vienību Karšijakas "Pinar".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vitors Benite, kurš tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju, bet 14 punktus pievienoja kādreizējais "VEF Rīga" spēlētājs Aleks Renfro. Pretiniekiem 17 punkti bija Amata M'Bajē kontā.

Spēlē par trešo vietu Spānijas komanda Saragosas "Casademont" ar 89:77 (20:16, 24:21, 23:18, 22:22) uzvarēja Strasbūras SIG.

Saragosas vienībā 24 punktus punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Dilans Eniss, bet Francijas komandā 22 punkti bija Bonzija Kolsona rēķinā.

Zīmīgi, ka Burgosas un Strasbūras komandas bija "VEF Rīga" pretinieces turnīra otrajā un pirmajā posmā.

Astoņu komandu finālturnīrā piedalījās sešu dažādu valstu komandas. Turnīrs tika aizvadīts izslēgšanas spēļu formātā, mača uzvarētājai sasniedzot nākamo kārtu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu