Latvijas sporta lielākajai zvaigznei Kristapam Porziņģim tūlīt aiz muguras būs viņa otrā sezona Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas "Mavericks". Pērnajā sezonā visi atvērtām mutēm gaidīja, kāda izvērtīsies sadarbība starp Lielo Kristapu un slovēņu brīnumbērnu Luku Dončiču, bet šajā sezonā abu attiecības abpus laukumam pavadīja dažādas spekulācijas.

Kad Kristaps un pārējie "Knicks" spēlētāji pievienojās komandai, teicāt, ka vēlaties viņu paturēt komandā nākamos 20 gadus. Vai tas joprojām ir spēkā?

Jā. Kad tavā komandā ir divi labākie spēlētāji visā NBA, tad centies viņus noturēt kopā, cik ilgi vien iespējams. Kā arī uzturēt viņus pēc iespējas laimīgākus. Tas ir mūsu mērķis. Mums ir viens no labākajiem pieciniekiem līgā, pierādījums ir skaitļos. Kamēr viņi būs izcili spēlētāji, mēs viņus paturēsim kopā.

Ir teiciens, ka nav dūmu bez uguns. Kā ar baumām par Porziņģa aizmainīšanu īsi pirms maiņu darījuma termiņa beigām. Vai tāda iespēja pastāvēja?

Nē, nekādā gadījumā. Ikvienu var aizmainīt, bet, ja tik tiešām tas tiek darīts, tad jādabū kāds ievērojami labāks spēlētājs. Cik spēlētāju ir labāki par Kristapu? Tādu nav daudz. NBA baumas uzsāk komandas. Viņi runā ar medijiem un saka, ka tā komanda zvanīja. Baumoja, ka mēs apspriežam maiņu ar Goldensteitas "Warriors".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp