Liepājas turnīrā bez Špakas un Tomases plāno spēlēt arī Marcinkēviča

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Marcinkēviča
Diāna Marcinkēviča Foto: Jānis Škapars/TVNET

Maija izskaņā Liepājā gaidāmajā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-25 raudzes turnīrā plāno spēlēt ne vien Elza Tomase un Patrīcija Špaka, bet arī Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča, pirmdien sarunā ar LETA atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko.

No 23. līdz 30.maijam Liepājā uz āra laukumiem Jūrmalas parkā notiks "Liepāja Open" W-25 raudzes sieviešu turnīrs, kura balvu fonda kopējais apjoms būs 25 000 ASV dolāru (20 550 eiro).

Pirms gada Liepājas Olimpiskā centra tenisa hallē tika aizvadīts W-15 raudzes turnīrs, kurā negaidīti uzvaru izcīnīja mājiniece Tomase. Tas viņai līdz šim arī bijis vienīgais ITF turnīrs pieaugušo konkurencē. Nedz Tomase, nedz Špaka līdz šim karjerā vēl nav spēlējušas W-25 pamatturnīrā.

"Rītdien [otrdien] tenisistēm ir pēdējā diena, lai atteiktos no turnīra. Pēc tam arī sapratīsim, kuras vēlas spēlēt Liepājā, tādējādi situācija skaidrāka kļūs arī kvalifikācijas turnīrā," par gaidāmā turnīra dalībnieču sarakstu saka Zasjadko. "Pagaidām kvalifikācijas sarakstā iekļauta arī Diāna Marcinkēviča."

Spēlētājas vienlaikus drīkst pieteikties sešiem turnīriem, bet īsi pirms to sākuma jāpaziņo par nodomiem startēt vai nestartēt sacensībās. Marcinkēviča kvalifikācijā pagaidām izlikta ar 13.numuru, bet gadījumā, ja kāda no pretiniecēm nolems nedoties uz Liepāju, viņa varētu saņemt arī augstāku numuru. Tāpat pastāv iespēja, ka Marcinkēviča (WTA 276.) ar vietu rangā būs tiesīga spēlēt pamatturnīrā.

Pagaidām visaugstāk WTA rangā no tenisistēm, kuras plāno spēlēt Liepājā, atrodas čehiete Terēza Martincova (WTA 95.).

"Liepājas Open" pie organizatoru īpašā ielūguma varēs tikt četras pamatturnīra dalībnieces, kā arī vēl astoņas kvalifikācijā. Par "wild card" piešķiršanu organizatori lems pēc otrdienas, kad tenisistes pieņems gala lēmumu par dalību turnīrā Liepājā.

W-25 turnīrs Liepājā sākotnēji bija plānots janvārī, bet norisi izjauca valstī noteiktie Covid-19 ierobežojumi. Vēlāk sacensības bija plānotas pēc Billijas Džīnas Kingas kausa turnīra norises Jūrmalā, taču pēc tam nolemts turnīru aizvadīt pēc Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas maču noslēguma.

Organizatori cerēja, ka daļa tenisistu pēc neveiksmīgas kvalifikācijas Francijā nākamās spēles varētu aizvadīt Liepājā, taču "French Open" sacensību grafiks tika mainīts. Liepājas turnīra rīkotāji nolēma vēlreiz nepārcelt sacensības, priekšroku dodot spēlēšanai maijā, nevis jūnijā.

"Liepājas Open" W-25 turnīra kvalifikācijā piedalīsies 64 tenisistes, bet pamatturnīrā gan vienspēlē, gan dubultspēlē spēkosies uz pusi mazāks skaits.

Spēles Liepājā notiks uz tenisīta seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu