Stenlija kausa izcīņai noskaidrotas 16 dalībnieces; Bļugera "Penguins" spēlēs pret "Islanders"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas klubs Monreālas "Canadiens" pirmdien Ziemeļu divīzijā izcīnīja pēdējo ceļazīmi dalībai šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā, savukārt Austrumu divīzijā noskaidrojies, ka latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies ar Ņujorkas "Islanders".

"Canadiens" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:2, 1:1, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Edmontonas "Oilers".

Neskatoties uz zaudējumu, "Canadiens" nopelnīja vienu punktu šajā mačā un nodrošināja vismaz ceturto vietu Ziemeļu divīzijā.

"Canadiens" rindās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādietis Džeiks Evanss un soms Arturi Lehkonens, bet 1+1 kanādieša Pola Bairona kontā.

"Oilers" rindās ar 1+1 izcēlās NHL sezonas rezultatīvākais spēlētājs kanādietis Konors Makdeivids, kurš guva uzvaras vārtus mača pagarinājumā.

Ziemeļu divīzijā, kur spēlē vienīgi Kanādas komandas, Stenlija kausam kvalificējušās:

  1. Toronto "Maple Leafs" 76 punkti 
  2. Edmontonas "Oilers" 70 punkti
  3. Vinpegas "Jets" 59 punkti
  4. Monreālas "Canadiens" 58 punkti

"Maple Leafs" un "Oilers" komandas ir nodrošinājušas attiecīgi pirmo un otro vietu Ziemeļu divīzijā, bet "Jets" un "Canadiens" vēl sadalīs trešo un ceturto pozīciju. Vinipegai jāaizvada vēl divi mači, bet Monreālai viena spēle pamatturnīrā.

Bostonas "Bruins" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders" un nodrošināja trešo vietu Austrumu divīzijā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva kanādietis Teilors Hols, ar 1+1 atzīmējās kanādietis Breds Maršāns, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva čehs Davids Krejči.

"Islanders" rindās ar 1+1 izcēlās kanādietis Metjū Barzals.

Līdz ar to Austrumu divīzijā noskaidroti Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēļu pāri.

  1. Pitsburgas "Penguins" 77 punkti
  2. Vašingtonas "Capitals" 75 punkti
  3. Bostonas "Bruins" 73 punkti
  4. Ņujorkas "Islanders" 71 punkts

Bļugera pārstāvētā "Penguins" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar "Islanders", bet "Capitals" samēros spēkus ar "Bruins".

Šosezon regulārajā čempionātā "Penguins" izcīnīja uzvaru sešos no astoņiem mačiem pret "Islanders". Gūto vārtu attiecība - 25:19.

"Penguins" un "Islanders" sērijas (līdz 4 uzvarām) uzvarētājs otrajā kārtā spēkosies ar "Capitals" un "Bruins" dueļa spēcīgāko komandu.

Šī būs sestā reize, kad "Penguins" un "Islanders" savā starpā tiksies "play-off" turnīrā. Ņujorkas vienība uzvarējusi četras no iepriekšējām piecām sērijām, ieskaitot 2019. gada Austrumu konferences pirmo kārtu ar 4-0.

"Penguins" jau 15. gadu pēc kārtas kvalificējusies "play-off". Pērn gan tika piedzīvotas zaudējums Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā pret "Canadiens".

"Islanders" trešo sezonu pēc kārtas iekļuvusi "play-off". Pērn ņujorkieši sasniedza Austrumu konferences finālu, kur piekāpās 2020. gada čempionei Tampabejas "Lightning".

Centrālajā divīzija arī jau zināmi Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri.

  1. Karolīnas "Hurricanes" 80 punkti
  2. Floridas "Panthers" 79 punkti
  3. Tampabejas "Lightning" 75 punkti
  4. Nešvilas "Predators" 64 punkti

"Hurricanes" sērijā līdz četrām uzvarām spēkosies ar "Predators", bet "Panthers" ar "Lightning".

Pērn par NHL čempioni kļuva "Lightning", kas finālā uzveica Dalasas "Stars", taču fināla neveiksminiece šosezon ar 60 punktiem palika piektajā vietā Centrālajā divīzijā un Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās.

Rietumu divīzijā ir zināmas četras "play-off" dalībnieces, taču nav vēl noskaidrots precīzs vietu sadalījums, kas noteiks pirmās kārtas pārus.

  1. Vegasas "Golden Knights" 80 punkti
  2. Kolorādo "Avalanche" 78 punkti
  3. Minesotas "Wild" 75 punkti
  4. Sentluisas "Blues" 59 punkti

Ir skaidrs, ka "Blues" regulāro čempionātu noslēgs ceturtajā vietā, bet Rietumu divīzijā pirmajā trijniekā pozīciju sadalījums vēl var mainīties. Vegasai atlikusi vēl viena spēle pamatturnīrā, bet Kolorādo un Minesotai pa diviem mačiem katrai.

Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēļu datumi vēl nav oficiāli paziņoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu