Pārtrūkst "Mavericks" uzvaru sērija; Porziņģis laukumā vēl nedodas

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Dalasas "Mavericks" komanda bez Kristapa Porziņģa līdzdalības otrdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 104:133 piekāpās Memfisas "Gizzlies", tādējādi pārtrūka Dalasas komandas četru uzvaru sērija.

Porziņģis ceļgala traumas dēļ izlaida septīto maču pēc kārtas. Šajā nogrieznī "Mavericks" septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras.

"Mavericks" rindās 19 punktus guva Tims Hārdevejs juniors, 16 pievienoja Villijs Kolijs-Steins, 15 iemeta Džeilens Bransons, bet Lukas Dončiča kontā šoreiz tikai 12 punkti.

"Grizzlies" sastāvā Dža Morants guva 24 punktus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas bumbas pie groziem, bet 22 punktus pievienoja Dilons Brukss.

"Nebiju savā ādā. Mums noteikti ir jāatgūstas, jo šī acīmredzami bija mana sliktākā spēlē līdz šim," pēc zaudējuma savu sniegumu kritizēja Dončičs. "Man jābūt labākam."

Ceturtajā ceturtdaļā spēli priekšlaicīgi atstāja Dvaits Pauels, kurš, mēģinot bloķēt metienu, iesita pa galvu "Grizzlies" uzbrucējam Brendonam Klārkam.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 40 uzvarām un 29 zaudējumiem patlaban ieņem 6. vietu, bet "Grizzlies" ar bilanci 36-33 ierindojas 9. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis cer atgriezties laukumā pirms NBA "play-off" turnīra. Regulārajā čempionātā "Mavericks" komandai atlikušas vēl trīs spēles.

Porziņģis šosezon 40 mačos vidēji guvis 20,2 punktus, izcīnījis 9,1 atlēkušo bumbu un bloķējis 1,4 metienus.

Tikmēr citā spēlē Milvoki "Bucks" mājās ar 114:102 (29:22, 30:26, 20:23, 35:31) uzvarēja Orlando "Magic".

Rodions Kurucs jau otro vakaru pēc kārtas nebija pieteikts spēlei. Kā pagājušajā nedēļā ziņoja mediji Ziemeļamerikā un Eiropā, "Bucks" atlaidīs Kurucu, lai atbrīvotu vietu Elaidžam Braientam. Pagaidām gan komanda nav pavēstījusi par izmaiņām sastāvā un Kuruca vārds neparādās arī NBA darījumu sarakstā.

Jannis Adetokunbo "Bucks" vienībā atzīmējās ar 27 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, 19 punkti Dontem Divinčenco, bet 17 punkti un sešas bumbas zem groziem Brūkam Lopesam. "Magic" komandā 18 punkti Kolam Entonijam un 17 punkti, kā arī 13 bumbas zem groziem Moricam Vāgneram.

"Bucks" ar 44 uzvarām 69 spēlēs Austrumu konferencē ieņem trešo vietu un jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu