Gadsimta boksa duelis Džošua pret Fjūriju varētu notikt augustā Saūda Arābijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas boksa zvaigznes Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs cīņu par neapstrīdama pasaules čempiona titulu supsersmagajā svarā varētu aizvadīt augustā Saūda Arābijā, promouters Edijs Herns atklāja intervijā "Sky Sports".

Cīņa varētu notikt 7. vai 14. augustā. Kā norādīja Herns, loģiski būtu cīņu aizvadīt 14. augustā, jo 8. augustā būs noslēgušās Tokijas olimpiskās spēles.

Džošua ir WBA, IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostu glabātājs, bet Fjūrijs ir pašreizējais WBC čempions.

31 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu, pirmajā tikšanās reizē piekāpjoties Endijam Ruisam no Meksikas.

Savukārt 32 gadus vecā Fjūrija kontā ir 30 uzvaras (21 nokauts) un viens neizšķirts - pirmajā duelī pret ASV bokseri Deonteju Vailderu, bet zaudējuma rūgtumu brits vēl nav izjutis.

Gaidāms, ka šī kļūs par gadsimta cīņu, jo supersmagajā svarā absolūtais jeb neapstrīdamais pasaules čempions iepriekšējo reizi tika noskaidrots pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība, laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions supersmagsvaros ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu supersmagsvaros. Vēlāk kritēriji tika papildināti, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, supersmagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituls, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu